Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Arról szeretnék kérdezni,...

Janee91 kérdése:

Arról szeretnék kérdezni, hogy kitaláltam 1 titkosítás és, hogy ezzel kihez, mihez tudnék fordulni?

Figyelt kérdés
Számokká alakítja át a titkosítás a betűket tehát számokból áll az egész.Többet nem szeretnék róla mondani:D
2010. aug. 28. 23:49
1 2 3 4
 1/33 anonim ***** válasza:
39%
senkihez... ennek nincs semmi értelme
2010. aug. 28. 23:51
 2/33 A kérdező kommentje:
Szerintem meg van értelme mivel a hadseregnek meg a többi ilyen szervezetnek akiknél fontos az információ biztonsága hasznos lehet.
2010. aug. 28. 23:52
 3/33 anonim ***** válasza:
36%
Mókus őrsben a haverokkal ha katonásdi játszotok talán jól jöhet.
2010. aug. 28. 23:59
 4/33 anonim ***** válasza:
Hadsered valószínű nem téged, hanem egy profit bíz meg ezzel a feladattal...
2010. aug. 29. 00:03
 5/33 anonim ***** válasza:
Csatlakozom az előttem szólókhoz, nem hinném, hogy bárki is igényt tartana a titkosításodra. Léteznek már nagyon komoly titkosítások, melyeket kifejezetten kriptológiával foglalkozó matematikusok évekig vagy évtizedekig fejlesztettek.
2010. aug. 29. 00:04
 6/33 anonim ***** válasza:
100%

Amúgy pl. egyetemi matematika tanszékeken lehetne keresned valakit, aki véleményezné, de szerintem nem te találtad fel a spanyolviaszt. Bár ha még középiskolás vagy, akkor a matematikatanárodnak is megmutathatod. Egyetemen úgyszintén.

Bár ha 91-es vagy, akkor most mehetsz egyetemre, akkor ott a matek tanszéken keress valakit!

2010. aug. 29. 00:08
 7/33 A kérdező kommentje:
Tudom valamelyest én is értek a titkosításhoz de ez nem egyenlet alapú. Amúgy köszi a választ legalább értelmes emberek is vannak itt.
2010. aug. 29. 00:09
 8/33 A kérdező kommentje:
Nem lehet a matekból rájönni szerintem :-)
2010. aug. 29. 00:10
 9/33 anonim ***** válasza:
Szerintem nyugodtan leírhatod ide a dolgot, legalább röhögünk egy rohadt jót. :D
2010. aug. 29. 00:12
 10/33 anonim ***** válasza:
100%

Így van. Csatlakozok az előttem szólókhoz. A kriptológia egy nagyon összetett szakág, ami rendkívül bonyolult számításokat, egyenleteket, foglal magába titkosítás végett. Egy újfajta, megbízható titkosítás létrehozására sok-sok év tapasztalat szükséges ezirányban.

Ennek ellenére, több évtizedes munkával se tudott még soha senki olyan titkosítást létrehozni, ami valamilyen módon ne lenne visszafejthető. Nem-hiszem, hogy egy ilyen kósza ötlet túl nagy sikerrel járna, de próbálkozni lehet...

Tervezd meg pontosan, hogy mit hogy akarsz megvalósítani, kezdj el programozni, és próbáld alkalmazni a titkosításodat egyéni gyakorlati környezetben. Aztán ha már úgy gondolod, hogy van egy működő jó algoritmusod amit programokba lehet építeni, csinálj egy "crackme" programot belőle, tedd fel a megfelelő fórumokba, és kiderül, hogy azok akik ezeknek a feltörésére "szakosodtak", mennyi idő alatt törik fel. Első próbálkozásod valószínűleg csak percekig tart majd, de lassan rájössz talán, hogy mivel fejleszthetnéd még tovább. Pár év munkájával akár szakember is válhat belőled, ha kitartóan folytatod.

2010. aug. 29. 00:14
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!