Arról szeretnék kérdezni, hogy kitaláltam 1 titkosítás és, hogy ezzel kihez, mihez tudnék fordulni?
Amúgy pl. egyetemi matematika tanszékeken lehetne keresned valakit, aki véleményezné, de szerintem nem te találtad fel a spanyolviaszt. Bár ha még középiskolás vagy, akkor a matematikatanárodnak is megmutathatod. Egyetemen úgyszintén.
Bár ha 91-es vagy, akkor most mehetsz egyetemre, akkor ott a matek tanszéken keress valakit!
Így van. Csatlakozok az előttem szólókhoz. A kriptológia egy nagyon összetett szakág, ami rendkívül bonyolult számításokat, egyenleteket, foglal magába titkosítás végett. Egy újfajta, megbízható titkosítás létrehozására sok-sok év tapasztalat szükséges ezirányban.
Ennek ellenére, több évtizedes munkával se tudott még soha senki olyan titkosítást létrehozni, ami valamilyen módon ne lenne visszafejthető. Nem-hiszem, hogy egy ilyen kósza ötlet túl nagy sikerrel járna, de próbálkozni lehet...
Tervezd meg pontosan, hogy mit hogy akarsz megvalósítani, kezdj el programozni, és próbáld alkalmazni a titkosításodat egyéni gyakorlati környezetben. Aztán ha már úgy gondolod, hogy van egy működő jó algoritmusod amit programokba lehet építeni, csinálj egy "crackme" programot belőle, tedd fel a megfelelő fórumokba, és kiderül, hogy azok akik ezeknek a feltörésére "szakosodtak", mennyi idő alatt törik fel. Első próbálkozásod valószínűleg csak percekig tart majd, de lassan rájössz talán, hogy mivel fejleszthetnéd még tovább. Pár év munkájával akár szakember is válhat belőled, ha kitartóan folytatod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!