Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Titkosított pendrive, hogyan?

Titkosított pendrive, hogyan?

Figyelt kérdés

Hogy lehetne létrehozmi egy olyan pendrive-ot, hogy csak jelszóval lehessen megnyitni?

Annyi lenne a lényege, hogy operációs rendszertől független működjön, mikor bele akar valaki lépni akkor kérjen jelszót, utána viszont lehessen szabadon olvasni vagy írni róla.

Céges dolgokat szeretném így tárolni, amiket többször kell magammal cipelni, nem tervezem elhagyni, de az ördög nem alszik alapon jobb lenne így megoldva.

#pendríve
2021. júl. 25. 09:43
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

"kétlem hogy bármely cég IT gárdája ne egyezne bele hogy felteszik neki a programot" (Veraceyptet)

Na erre kíváncsi lennék én is. :)

Szerintem ők is a bitlockert javasolnák.

2021. júl. 25. 12:40
 12/15 anonim ***** válasza:
Szerencsére én olyan helyen dolgozok (pedig multi) hogy admin joga van mindenkinek a gépen. Emellett persze ott figyelnek a háttérben különféle biztonsági programok, de azt teszel fel amit akarsz.
2021. júl. 25. 15:13
 13/15 A kérdező kommentje:
A lényege, hogy ügyfeleknél is meg tudjuk nyitni őket, tehát nem fix előre emgbeszélt helyeken, így az előre telepítés nem megoldható.
2021. júl. 25. 20:57
 14/15 anonim ***** válasza:
Bitlocker (AES-CBC) megnyitható (R/W) minden win7-8-10 gépen.
2021. júl. 25. 21:27
 15/15 anonim ***** válasza:
100%
Veracrypt portable nem igényel admin jogot. Ketté lehet szedni a pendrive-ot, hogy egy kis partíción legyen ott a program, a másik pedig titkosítva. Vagy akár nem partíciót titkosítasz, hanem konténert.
2021. júl. 25. 21:29
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!