Hogyan tudok megosztani egy mappát PC-k közt, hálózaton belül, egyszerűen, biztonságosan, szervergép nélkül? (bővebben a leírásban)
Van jónéhány számítógép, amiről szeretnének elérni egy másik gépen lévő mappát, és annak tartalmát (szkennelt cuccok). Mivel nincs külön szervergép (és nem is opció), így annyi közös van csak ezekben a gépekben, hogy azonos hálózaton vannak Windows 10-el.
Az érintett mappát így csak nyilvánosan tudom megosztani, amit mindenki láthat a hálózaton. Ezért gondoltam, hogy valamilyen módon jelszóval le kéne védeni, hogy csak az illetékesek tudjanak belenézni.
Esetleg van valami hasznos javaslat erre? Vagy mondjuk olyan felhő szolgáltatás, amit fel tudok telepíteni az adott PC-kre, és belső hálózaton működik?
Kipróbáltam másik számítógépen is, a probléma ugyanaz: a windows nem tud kapcsolatot létesíteni a "\\Main-PC\test" összetevővel. Úgy sem, hogy konkrétan a Main-PC-ről próbálom elérni... -.-
Ha a létrehozott felhasználó fiókjával lépek be a gépen, akivel megosztottam a mappát, akkor meg tudom nyitni, elérem, de ha másik fiókból próbálkozom, semmilyen hitelesítő adatokat nem kér, csak kiírja, hogy nem tudott kapcsolatot létesíteni.
Nyalja ki :D Ezért is kéne inkább elengedni ezt a Windows-os megoldást, és valami más módszerrel próbálkozni.
Tegnap egyébként megpróbáltam a hálózati meghajtós csatlakozást is, de nem fogadta el a hitelesítési adatokat, bármit adtam.
Hát lehet vele szívni.
Egyébként másik megoldás lehet egy NAS, de ebben nem tudok segíteni, csak annyit azért mondanék, hogy mivel külön egység, ezért a szünetmentes is kérdéses lehet. Illetve amire érdemes figyelni, hogy teszteket nem árt nézni, hogy milyen a windows (SMB) másolási teljesítményük stb..
Egyébként milyen OS fut a gépeken nem csak a verzió, hanem , hogy home vagy prof.
Vagy, ha nem akarsz külön gépet és a windows megosztás se jó, az ftp is lehet alternatíva megfelelő szoftverekkel, de ezt nem próbáltam.
Itt írnak pár javasolt progit is hozzá és hogy hogy is van ez.
Windows 10 Pro van a gépeken.
Én is erre gondoltam még esetleg, hogy valamilyen módon csinálni egy ftp-t, de az meg már túl bonyolult lenne a "klienseknek", ha ftp-n keresztül lehetne csak megnyitni egy mappát...
ahhh csak a baj van :D
Kínlódok még egy sort ezzel a Windows-os megosztós megoldással, hátha egyszer csak összejönne. Pluszban imádom a Win10-ben, hogy semmire nincs egy értelmes hibakód sem. Rányomok a hiba esetén felugró egyetlen hivatkozásra, ami megmutatja, hogyan osszak meg nyilvánosan egy mappát... thx :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!