Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Erre a routerre kéne update?

Erre a routerre kéne update?

Figyelt kérdés

Láma kérdés, tudom, de nem csináltam még ilyet.

Van egy jó régi TP-link WR740N routerem.

Firmware Version: 3.16.6 Build 130529

Az oldala szerint kijött azóta 2 firmware frissítés. 2015-ös az utolsó.

[link]

Azt rátehetem, nem cseszhetek el semmit?

2021. jún. 16. 13:26
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Nem cseszhetsz el semmit.

A hivatalosan kiadott frissítések azért vannak, hogy a felhasználók telepítsék őket.

2021. jún. 16. 13:41
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

"Van egy jó régi TP-link WR740N routerem."

Pontosan melyik hardver verzió?

[link]

igen lényeges, mert más verziójú hardverben más alkatrészek lehetnek, így az egyik hardververziójú routerre felmenő firmware nem lesz kompatibilis a másikkal és ha ennek ellenére rátennéd könnyen "téglát" (szóval fizikailag bár működőképes, de szoftveresen nem) csinálhatsz belőle!

2021. jún. 16. 13:41
 3/10 P.O.C. ***** válasza:
100%
Elvileg nem engedi frissíteni, ha eltérő a hardver verzió. Ezek bolond biztosak szoktak lenni. De az ördög nem alszik. Alaposan meg kell győződni hogy megfelelő firmware verziót szedtél le.
2021. jún. 16. 13:49
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Lehetne rárakni 2020-ra datálható, magasabb funkcionalitású Openwrt változatot:

[link]

meg DD-WRT-t:

[link]

viszont azoknál is számít a hardververzió.

2021. jún. 16. 14:08
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Én kiírnám főleg a ppoe és wifi beállításokat + configot menteném azért, biztos, ami biztos és a firmwaret is kimenteném, ha lehet.
2021. jún. 16. 14:09
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
A frissítés sosem rossz ötlet, de ilyen öreg routert én már csak DD-WRT-vel frissítenék.
2021. jún. 16. 14:47
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Lehet, viszont utána factory resetet is indíts és állítsd be újra.
2021. jún. 16. 16:42
 8/10 A kérdező kommentje:

#2 #3

A 4.7-es verzió, a linkem is a 4-es a listájára mutat, szóval, akkor ez így stimmelne. Amit írsz, attól tartok én is, hogy véletlenül téglásítom, azért sem piszkáltam soha. Meg ahogy néztem, nem tartalmaz akkora hatalmas frissítéseket...

#4 #6

Igen, elég öreg szegény. Ezekre is gondoltam, hogy egy ilyen is jó lenne rá, de a fentebb leírtak miatt nem mertem ezzel sem szórakozni. Annak ellenére, hogy ha jól láttam, kompatibilis vele.

Igazából tudom én is, hogy cserélnem kéne egy újra, csak most nem nagyon van kedvem és energiám ezzel foglalkozni. Majd akkor ráhúzok egy ilyet (ha még élni fog :D).

Köszi mindenkinek!

2021. jún. 17. 10:11
 9/10 anonim ***** válasza:

Van egy még (elvileg) működő képes állapotban elrakott WR840N -em, de nem raknék arra sem OpenWRT -t, vagy DD-WRT -t, mivel kevés alá a hardver. Bár elvileg lassan elfutkározna rajta az adott hardverre butított WRT, de mindkettőnél kevés a hardver a minimum követelményekhez is... Láttam videókat, ahol '18 -as DD-WRT van a 840N -en, de nem tűnt túl fürgének a konfigurációs felület sem, illetve olvastam kommenteket, amik szerint azok körében, akik kipróbálták a WRT -t, nem volt vele stabil a router...

A 740N még annál is régebbi modell, milyen lehet akkor azon egy '20 -as WRT???

2021. jún. 17. 10:50
 10/10 anonim ***** válasza:
Én egyébként Gargoyle-t használom egy TP-Link TL-WR741N/ND v1-n. Akkor azt mondták felhasználóbarátabb, úgyhogy DD-WRT helyett ezt raktam fel kb 1 éve. Bár többet is tudna pluginekkel, nem igazán van hely a routeren, de menni megy és azt tudja amire nekem kellett akkor.
2021. jún. 17. 11:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!