Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Gránit bankban azt mondták,...

Gránit bankban azt mondták, hogy ha az applikácibol lépek be akkor csak annak a mobilnak a számát adhatom meg azonositásra amin az applikácio van. Igaz ez?

Figyelt kérdés
Számomra fura mert máshol mindenhol muködött ugy hogy a másik telefonomra jött az sms s ott léptem be. Ráadásul ugy tudom simkártya nélkuli mobilon is beléphetek ha van wifi vagy akár tabletről is. Szoval igaz ez vagy a bankos valamit félreértett?
2021. máj. 21. 07:27
 1/6 anonim ***** válasza:
Ez biztos így van.Többszörösen próbálják biztosítani magukat a bankok mert az adatlopások rendszeresek lettek,és semmilyen szervet nem kímélnek,még a kormányokat sem.Valójában semmilyen adat sincs biztonságban.Várom már hogy mikor törnek be a bankokhoz és mikor fog százezrek megtakarítása eltűnni.
2021. máj. 21. 07:32
 2/6 anonim ***** válasza:

Igen, mert mennyire biztonságos, hogy ugyanarra a készülékre jön a belépőkód, amin be akarsz lépni. Zérő decentralizáció.

Eleve a 2FA módszerek közül köztudottan az SMS a legkevésbé biztonságos módszer, a bankok mégis képtelenek elszakadni tőle.

2021. máj. 22. 16:11
 3/6 A kérdező kommentje:
Na de itt éphogy arrol van szo hogy ugyanarra KELL jönnie, pedig én máikra akartam. Azt se értem, ha laptopon lépek be akkor is "másikra" jön az sms, igaz laptopra nem is mehet. Amugy mi akkor a biztonságos? Érdekelne mert jelenleg mindenhol vagy sms es modszert használok vagy semmit.
2021. máj. 23. 08:45
 4/6 anonim ***** válasza:

Itt a #4-es válaszban számba vettem ezeket a dolgokat:

https://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__biztonsag__..

2021. máj. 23. 09:12
 5/6 A kérdező kommentje:
ja hogy maga a jelszo legyen bonyolút?
2021. máj. 23. 11:25
 6/6 anonim ***** válasza:

Igen, ha a jelszó hosszú (és bonyolult), akkor nem tudják kitalálni és nagyon nehéz brute force-olni. Ha azt a jelszót csak egy helyen használod, az máris jobb. Ha valahol szivárgás van (ami gyakran van), nem kompromittálod vele egyéb fiókjaidat. De az még mindig csak egy lépcső és növeli a biztonságot egy második, így ha valaki ilyen-olyan módon megszerzi azt a jelszót, még nem tud belépni.

Egy kicsit jobban belemászva ennek a részletekbe, az SMS és e-mail 2FA azért rossz, mert általában egy titkosítatlan csatornán kapd az azonosító kódot, ami többféleképp is támadható. Plusz a telefonszánod, preferált e-mail fiókod lecserélheted és akkor mindenhol egyesével meg kell változtatni ezeket az adatokat.

Ezért ahol lehet, érdemes inkább 2FA app segítségével generált kódot használni, pl: [link]

2021. máj. 23. 11:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!