Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Kaptam egy nagyon gyanús de...

Kaptam egy nagyon gyanús de legitnek kinéző e-mailt,linkkel.Ha egy “üres” laptopon nyitom meg a linket az biztonságos?

Figyelt kérdés
Egy wetransfer e-mailről van szó miszerint xy@gmail.com fájlokat küldött nekem (persze nem ez az igazi e-mail cím). A kérdésem az lenne hogy ha egy teljesen üres laptopon nyitom meg az biztonságos? Ajándék kis gagyi olcsó laptopról van szó,ami a szekrényben áll,még csak be sem kapcsoltam soha.
2021. ápr. 13. 08:30
 1/4 anonim ***** válasza:

Ha nem regisztráltál be sehová, nem használod az adott szolgáltatást, és nem vársz senkitől e-mailt csatolmánnyal, eleve nem kellene megnyitni. Már a megnyitással visszajelezhetsz egy spammernek, hogy aktív a címed és használatban van, rögtön értékesebb lesz és még több spamet fogsz kapni.

A módszered biztonságosabb, mintha saját használatú gépen nyitnád meg.

2021. ápr. 13. 08:36
 2/4 siodfkéghs válasza:
Az előző válaszát kiegészítve figyelj hogy olyan biztonságos hálózaton nyisd meg ahol nem fog továbbterjedni.
2021. ápr. 13. 09:11
 3/4 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. Az a baj hogy egy valós személyé az e-mail cím aki a kerületemben építési ügyekkel foglalkozik. Lehet inkább felhívom hogy küldött e nekem valamit az a biztos. Ha az e-mailt magát iPhoneon megnyitottam, de a linket nem, akkor még jó vagyok ugye? Egyre több ilyen scam van az a baj, az ilyen ‘megvan a jelszavad és levideóztalak miközben felnőtt filmet néztél,küldj bitcoint’ kategóriákat már megszoktam, mindig egy gyerekkori ma már nem használt jelszavamat írják,de ez most nagyon valósnak van beállítva ha scam.
2021. ápr. 13. 09:20
 4/4 siodfkéghs válasza:
Ha csak az emailt nyitod meg, akkor nincs semmi
2021. ápr. 15. 09:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!