Lehet biztonságos, anonim egy androidos telefon?
Persze, az adatvédelemben elolvashatod, hogy így működik az oldal. Számítógépen nem igazán érdekel, hogy mit gyűjtenek, mert VPN + Tor hálózaton csatlakozok fel a netre, linux rendszeren. Telefonon ezt már nehezebb megoldani. Mármint megoldható, de azért telefonnál számomra fontos a kényelem, gépen nem igazán.
Az, hogy miért zavar, legyen az én titkom. Erre egyébként rátesz még az enyhe paranoid személyiségem is. Egyszerűen nem érezném magam biztonságban a neten, ha úgy használnám, mint az átlag. Ennyi.
6
Ismerem az alternatívákat, de sajnos pont az a lényeg, hogy jó lenne, ha maradna az Android 10 rendszer. Engem maga a szoftver érdekelne, amit elrejtenek mögé. Pl. régen volt ez az IQ Agent cucc, ami a háttérben gyűjtötte az adatokat titokban, elvileg az összes leütött karaktert is. Ezeket el tudnám távolítani?
Ha tényleg ennyire paranoiás vagy, szerintem inkább tedd be a telefont két réteg alufólia közé és ásd el...
Sose értettem mi ez a nagy nyafi az adatvédelemmel, most ha megtudják rólam, hogy pl netezési szokásaim alapján szeretem a csokit, meg a kocsikat, ileltve tudják telefon adatai alapján, hogy melyik boltban vásárolok, hát akkor mi van? Ha ettől boldogabbak, hogy benn az adat pár millió másik adat között a pár millió másik ember adataival, akkor hajrá.
Ha meg azért kell ez a TOR + VPN mert valami illegálisat művelsz, akkor úgy is elkapnak, a kérdés csak a mikor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!