533 millió Facebook-felhasználó privát adatai szivárogtak ki! Hol tudom megnézni, hogy érintett vagyok-e benne?
Megnéztem az adott oldalt.
Teljesen hiteltelen, véletlenszerűen adja az adatokat.
Próbaképpen beleírtam a legújabb e-mail címem (tegnap csináltam) erre kiadja, hogy szerepel a kiszivárgott adatbázisban (Nincs is facebookom de ne zavarjon)
Egyébként pedig az ÖSSZES felhasználó adata NYILVÁNOS a facebookon, ehhez nem kell semmilyen randomgenerátor.
Ja, ráadásul az oldalon van egy link, ami állítólag segít a facebook ID megtalálásában, viszont amint rámész, máris kéri a helyadataidhoz való hozzáférést.
Erről ennyit.
Nálad nem kért semmit, mert valószínűleg alapból meg is kapta az engedélyt.
"Leírja a működését"
És te meg elhiszed, hogy csak ennyi.
A beírt e-mail címre már bombázzák a spam-eket. :)
(Még jó, hogy nem a "fő" emailt adtam meg, bár azt nem is írnám be ilyen hiteltelen és ismeretlen helyekre)
A híroldal pedig csak lefordította magyarra, amit külföldön összeszedett a botránnyal kapcsolatban.
A táblázat is csak random, ilyen statisztikai adatokat valójában nem hoznak csak úgy nyilvánosságra, hogy pl hány parlamenti képviselő érintett.
És mégegyszer mondom, teljesen egyszerűen.
Mivel a facebook egy biztonsági problémáktól hemzsegő hibahalmaz, ahol gyakorlatilag nincs olyan, hogy "privát"
(Sem az üzeneteid, sem a képek, semmi sem privát, minden nyilvános)
Ebből következik, hogy
MINDEN FACEBOOK FELHASZNÁLÓ ÉRINTETT!!!
számomra ez kellően biztonságos, ha nem így lenne százával kapnák az olvasói leveleket
itt arról lehet szó hogy megmérettettetek e kérdés formájában és könnyűnek találtattatok, de nem ismeritek el
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!