Danimako kérdése:
Aktiválási hiba windows 10? Lent több
Figyelt kérdés
Szóval pár napja megjelent tálca jobb alsó részénél az az ikon ami azt szokta jelezni, hogy a frissítés telepítéséhez újra kell indítani a számítógépet(körforgás jel, narancs sárga pöttyel). Ha ráviszem az egér mutatóját, olyasmit ír hogy: az ön windows verziója hamarosan érvénytelen lesz, ide kattintva letöltheti a legújabb windows 10 verziót. Teljesen jól van fogalmazva, nem gagyi fordítós magyar szöveg, ezért azt gondolnám hogy legit, de nem értek hozzá és nem merek rákattintani. Ha bemegyek a gépházban a frissítések menübe és rákattintok a frissítések keresésére, akkor azt írja naprakész vagyok és eltűnik az említett ikon a tálcáról. Pár nap múlva megint megjelent, és újra eltűnt miután megcsináltam a frissítések keresését. Valaki tudja ez mi lehet? Rá merjek kattintani? Féltem az adataim, mi tévő legyek?2021. márc. 15. 09:21
1/5 anonim válasza:
Ennek nincs köze az aktiváláshoz. Régi kiadású lehet a Windows-od, aminek lejár a támogatása, ezért javasolja a frissítést. Ez nem újratelepítés, az adatok megmaradnak, csak a rendszer frissül.
Az adataidat pedig akkor nem kellene féltened, ha lenne belőlük biztonsági mentés. Mert amiről nincs, az bármikor és bármilyen más okból is elveszhet, és ezek szerint annyira fontosnak még nem tartottad ezeket, hogy gondoskodj a másolatuk létrehozásáról.
2/5 A kérdező kommentje:
Ami azt illeti mentegetem az adataim egy külső hdd-re, azért félek attól hogy elvesznek a gépemről, mert akkor másolgathatom fel őket újra. Ami nem tragédia, de bosszantó. Egyébként mire gondolsz régi kiadás alatt? Win 10-em van bocs az értetlenkedés miatt, nem vagyok túl jártas számítástechnikában
2021. márc. 15. 09:31
3/5 anonim válasza:
Minden félévben frissül a rendszer egy magasabb verziószámra, és pár év után a nagyon régiek támogatása megszűnik. Ugyanott a Windows update gépházi oldalának jobb szélén van egy link ami a verziószámra mutat. A jelenlegi a "20H2" verzió (2020 második fele). 2 hónap múlva a "1803" és "1809" (2018 március és szeptember) kiadás támogatása megszűnik, ha neked ezt írja a Névjegy oldalon, ez a gond.
4/5 anonim válasza:
nyiss egy parancssort - win + r és írd be hogy CMD
parancssorba írd be, h "winver" idézőjelek nélkül
ha nem 20h2 akk frissítsd
5/5 A kérdező kommentje:
@4 megcsináltam, 1909 a verziószám. Köszi a választ, és, hogy alátámasztottad a mondandód egy általam is kipróbálható módon. Ezer hála:)
2021. márc. 15. 10:39
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!