Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Az XP tűzfalnak nincs ikonja...

Az XP tűzfalnak nincs ikonja az óra mellett! Miért?

Figyelt kérdés

Kapcsolgattam a services.msc-ben, és most az XP tűzfalnak nincs ott az ikonja az óra mellett! Pedig a vezérlőpult biztonsági központ szerint működik..

Tudja esetleg valaki, hogy a feladatkezelőben milyen néven van kiírva a tűzfal? Hogy leellenőrizhessem, tényleg megy-e.

2010. aug. 15. 16:50
 1/7 anonim ***** válasza:

Soha nem is volt neki értesítési ikonja.

Amúgy az XP-s tűzfal használata erősen ellenjavallott, érdemes valami normális tűzfalat használni.

A COMODO tűzfal például ingyenes és sokkal biztonságosabb.

[link]

2010. aug. 15. 17:20
 2/7 anonim ***** válasza:

Az XP tűzfal működését a biztonsági központ kijelzi, más nem. Értesítési ikon nem volt, most már nem is lesz.

Amúgy az XP tűzfala kb ennyit ér:

[link]

Sok jó ingyenes van helyette, pl Zonealarm, Ashampoo Firewall, vagy amit az első mondott, Comodo (a legjobb ingyenes).

2010. aug. 15. 17:48
 3/7 anonim ***** válasza:
Én Windows 7-et használok, itt sincs ikonja.
2010. aug. 15. 18:18
 4/7 anonim ***** válasza:
Vezérlőpult/Biztonsági központ, ha minden kék és zöld, akkor rendben van. (Automatikus frissités, Tűzfal, Vírusvédelem). Valamilyen tűzfalnak bekapcsolva kell lennie, anélkül nem működik a Windows.
2010. aug. 15. 20:30
 5/7 anonim ***** válasza:

Miért ne működne?

A Windows tűzfalának nincs ikonja, ha valami van, például egy alkalmazás kívülről jövő kapcsolatot akar fogadni úgyis reklamál.

Az XP tűzfalával az a gond, hogy csak a bejövő forgalmat szűri. Mindenesetre az internetes portszkennerek szerint ezzel is el lehet érni a 100%-ig zárt, "lopakodó" üzemű portokat, tehát a semminél több.

A Comodo egy ingyenes, mindkét irányban szűrő, viselkedés alapú védelemmel is megtámogatott tűzfal. Mindenképpen érdemes kipróbálni.

2010. aug. 15. 22:33
 6/7 anonim ***** válasza:
Teljes körű, valós idejű védelem esetében lehet erősre beállítani a tűzfalat, pl. az Eset Smart Security tűzfala mindkét irányban tud kommunikálni. De a legjobb az, ha ezt pl. a Mozilla Firefox esetében csak kifelé teszi, így kell beállítani. Egy biztos, ide a tűzfalon keresztül még nem tudott bejutni kártevő.
2010. aug. 16. 12:14
 7/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! Végül is az történt, hogy eleinte azért volt ott az ikon (a systrayen) mert kikapcsoltam az automatikus frissítést, és reklamált, hogy így nem biztonságos a windows.. (vírusirtó volt fent, az Avast)

De a services.msc-ben kikapcsolhattam azt is, hogy ne rémüldözzön a biztonsági központ, utána azért "nem volt ikonja" a tűzfalnak :]

A frissítést nem kapcsolom be, mert nem bízom a MS-ban - ki tudja, mit csinálnak még, amikor átengedem nekik a rendszert.. (infó gyűjtés)

Csak egyelőre nem raktam fel másik tűzfalat, mivel most telepítettem a rendszert, és most még csak biztonságos helyeken járok, főleg felhasználói proggikat töltök le a hivatalos oldalukról.

Én is a Comodo-t tervezem tűzfalnak, de az Avast nem valami jó, helyette más lesz. Erre úgy jöttem rá, hogy a Virustotal-lal megnézettem egy programot, és kb. 12 irtó talált benne kártevőt, (pl. Avira, meg a Sunbelt is) de az Avastka bizony nem..

Mellette még az Ad-aware is fent lesz. Szóval olvasgatok, nagyjából tudom, mi a jó, de az XP-t még csak másodszor telepítettem, ezért nem tudtam a tűzfal dolgot. Mégegyszer köszi mindenkinek, az összes választ hasznosnak találtam!

2010. aug. 24. 02:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!