Ransomware vírusra keresek megoldást fájlok visszakódolására. Lehetséges?
Nagy eséllyel minden úszott, legfeljebb félreteszed azt a merevlemezt amíg nem bukkan fel egy feloldási lehetőség, addig pedig használsz mást.
Próbálok nem gúnyos lenni, de nem fontos és pótolhatatlan dokumentum az, amiről nem készült biztonsági másolat. Ugyanis semmit nem tettél meg azért, hogy azok a fájlok biztonságban legyenek. Nem kellett hozzá zsarolóvírus sem, elég ha meghal a háttértár vagy valami a gépben és viszi magával a többi hardvert, és ugyanott vagy vele. Ha valami fontos, abból legalább egy offline másolat létezik.
Igen, utólag már nekem is eszembe jutott a biztonsági másolat, de sajnos nem feltételeztem, hogy ilyen bajba kerülök. Ezzel sajnos nem vagyok beljebb. A fájlokat félre tettem, talán tényleg lesz rá valami megoldás később.
A "no more ransom" oldalt megtaláltam. Próbálkozom vele.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!