Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Mit csinált a gépemen ez a fájl?

Mit csinált a gépemen ez a fájl?

Figyelt kérdés

Kaptam ezt a filet egy "barátomtól" és a lehető legnagyobb hülyeséget csinálva kikapcsoltam a vírusírtót (defender) és úgy indítottam el, nem történt semmi viszont én nagyon gyanúsnak tartom hogy azóta nem érem el a "haverom" mióta megtudta hogy elindítottam. Ha valaki megnézné nekem hogy milyen parancsot hajt végre vagy mit csinál akkort azt nagyon megköszönném.

Előre is köszönöm! :)

A Fájl: [link]

2020. dec. 31. 00:49
 1/3 anonim ***** válasza:

Hogyne, és akkor majd mi töltjük le a vírust/kémprogramot és még több embert fertőz tovább. Ez volt benne: Trojan-PSW.Python.Disco.gen

[link]

"This type of trojan steals passwords and other sensitive information. It may also secretly install other malicious programs."

A helyedben én bontanám a netkapcsolatot amíg át nem futtatsz valami víruskeresőt és tisztítót. Majd pedig minden, és tényleg minden egyes oldalon ahol van felhasználói fiókod, jelszót cserélsz, mindegyiken erős jelszóval, és mindegyiken más jelszót beállítva. E-mail címeken külön kétfaktoros hitelesítést, ha eddig nem volt, és még hozzájuk tudsz férni.

Most talán egy életre megtanulod, hogy minden hack, csalás, jelszólopás, feltörés és egyéb illegális, szabályzatokat és felhasználási feltételeket sértő, védelmet kijátszó program potenciálisan vírus, ami csak azért tud hatékonyan terjedni, mert maga a felhasználó teszi szabaddá az utat neki és még önként el is indítja azokat. Mert ugye ez is egy "FiveMcheat.exe" volt, valami csalás egy játékban.

Ugyanezt pedig bármilyen tört játékkal és programmal ismét beszophatod a jövőben.

2020. dec. 31. 09:25
 2/3 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm a választ. A kérdés nem azért került fel mert meg akartam fertőzni bárkit is hanem azért, hogy a hozzáértők megvizsgálják a fájlt.Még egyszer nagyon köszönöm többet ilyen marhaságot nem csinálok, viszont annyit még meg tudna valaki mondani, hogy ezzel értem el bármit is vagy csak felületesen távolította el?

kép: [link]

2020. dec. 31. 10:44
 3/3 anonim ***** válasza:

El lett távolítva, viszont ugye futott amíg nem volt védelem bekapcsolva, addig pedig bármit csinálhatott. Én még lefuttatnék azért más programokat is, például Malwarebytes Antimalware, az direkt az ilyen kártevők ellen van.

Amúgy sokkal rosszabbul is járhattál volna, mert ha zsarolóvírus van benne akkor az titkosít minden személyes fájlt, és amiből nincs biztonsági másolatot egy offline adathordozón, annak annyi.

2020. dec. 31. 10:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!