Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Mit gondoltok? Mi történt?...

Mit gondoltok? Mi történt? Kellene félnem?

Figyelt kérdés

Üdv. Rengetegszer feltettem már ezen az oldalon a kérdésem, és rengeteg segitőkész kisangyaltól kaptam a választ, viszont azokat a kérdéseket sokkos illetve feldult állapotba tettem fel, úgy érzem nem írtam le mindent. Elnézést ha netán már valaki látta és irritáló olvasni ismét, a paranoniám nem hagy nyugodni.

Szóval itt a story:

Instagramon beszélgettem egy személlyel, aki egyik pillanatból a másikra küldött linket. Maga a link valami furcsaság volt és szerepelt benne az "org" kifejezés. Én mint hülye és tapasztalatlan birka, bemásoltam ezt a safarimba. /iphone 6-os készülékkel rendelkezem, tudom kicsit régebbi/

Rá pár percre xy-személy elkezdett nekem irogatni.

"A facebook jelszómról hogy mennyire nem nehéz, illetve azt állitotta, hogy ő ezáltal feltört.leirta hogy megvan az összes instàm is hiába tiltom.

Amiket még álitott: hogy hányas a ping-em /egy kedves személy itt már elmagyarázta hogy az az internetsebesség száma/ aztán valami random számokat azt pedig a forgalom írányitó azonosítomnak titulálta, azt mondta ez a szám köti össze az összes eszközt a házunkban. Nagyon megrémültem. Ezért sokat olvasgattam utána, netán feltört tényleg? Esetleg a mobilom? Netán a háttérbe telepített valami alkalmazást aminek segítségével hozzá fér a telefonomhoz? Esetleg az ip címem alapján próbálja a wifinken keresztül kijátszani a rendszert?

Óvintézkedések amelyeket végre hajtottam: többszöri jelszó váltás mindenhol, kicseréltem az emailom minden honnan, újat hoztam létre és azt csatoltam a fiókomhoz, illetve csináltam egy rendszer vissza állitást is a mobilomon-tehát minden adat törlödött majd egy szotverfrissitést is megtettem, kétfaktoros hitelesítés mindenhol van az alkalmazásaimban, de nem észleltem semmi furcsát, illetve utána egyből megnéztem miután írta a bejelntkezési előzményeim mindenhol és nem igazán láttam. Illetve van egy oldal a have i benn pwned? ahova ha bemásolod az emailt kiirja hogy történt e valami beavatkozás, és igen nekem pirossal jelezve kiirta. Szeretném ha valami hozzáértő személy írna nekem itt vagy akár privátban de itt jobb lenne mivel lehet másnak is ez a problémája és kéne rá valami megoldás. 4 napja történt, azóta kattogok. Köszönöm ha elolvastad, és válaszolsz! Kívánom mindenkinek a legjobbakat és hogy senkivel se forduljon elő hasonló, tanultság meg :nem nyitunk meg ismeretlen linket, föleg nem másoljuk be a safarinkba.

2020. dec. 26. 16:49
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Nem törtek fel, csak blöfföltek. Nem szereztek meg tőled semmilyen adatot, ami által beléphettek volna bármilyen fiókodba.

Az, hogy az e-mail címed vagy jelszavad már benne volt egy kiszivárgott listában, az azt jelenti, hogy valahol máshol már használtad az a jelszót és onnan kikerült. Ezért kell minden oldalhoz más jelszót használni.

Miután lecserélted a jelszavaidat, és addig sem fért hozzá senki (az oldalak jeleznek ha idegen helyről lépnek be, tudnál róla), ezután sem fog hozzáférni senki. Nyugodj meg, az összes eddigi kérdéseidnél is leírták, hogy csak pánikolsz, nem történt semmi. Továbbra sem történt semmi, és a mentális állapotod érdekében ideje lenne elfelejteni a témát, és nem még mindig ezen kattogni.

Az a link amit megnyitottál, nem volt veszélyes, nem volt adathalász. Tehát nincs alapja a félelmeidnek. Az egész amitől rettegsz, az a kamu fenyegetés, hogy "tudom a jelszavaidat" - ez egy blöff, nem tudott semmit a zsaroló. Rengeteg ilyen típusú kamu e-mail spam kering a neten, lehet hogy a következő évben 10-20 ilyet is fogsz kapni. Ha mindegyiknél így leolvad az agyad és belebolondulsz egy zsarolási kísérletbe, akkor inkább hanyagold az internetet.

2020. dec. 26. 16:54
 2/3 A kérdező kommentje:
Illetve a régi emailemre még mindig jönnek az értesítések a jelszóválltásaimról és a társai. Azt nem tudom.hogy kell kiállítani
2020. dec. 26. 16:55
 3/3 A kérdező kommentje:
Elnézést a saját válaszom még a válasz elolvasása elött írtam, mostmár elmúltak a kétségeim és megnyugodtam
2020. dec. 26. 16:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!