Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Miért nem enged linux alatt...

Miért nem enged linux alatt frissíteni?

Figyelt kérdés

Linux mint-en nem tudok frissíteni, sem grafikus környezetből, sem pedig a terminálból. Mi lehet a probléma?

[link]

[link]

#linux, frissítés
2020. dec. 4. 16:56
 1/10 A kérdező kommentje:
A másik kép: [link]
2020. dec. 4. 16:57
 2/10 anonim ***** válasza:
19%
Oda van írva: nincs megfelelően aláírva a csomag, így le van tiltva. Vagy keress aláírt csomagot, vagy keress rá az apt-secure kézikönyvben, hogy hogyan erőltetheted rá.
2020. dec. 4. 17:17
 3/10 A kérdező kommentje:
Jó rendben, de most én mit csináljak! Én tiltottam le? Nem én tiltottam le, én csak annyit szeretnék, hogy friss legyen a rendszer.
2020. dec. 4. 17:20
 4/10 anonim ***** válasza:

sudo apt-key adv --keyserver keyserver.ubuntu.com --recv-keys <PUBKEY>

sudo gpg --keyserver pgpkeys.mit.edu --recv-key <PUBKEY>

sudo gpg -a --export <PUBKEY> | sudo apt-key add -

sudo apt-get update

<PUBKEY> helyére helyetesítsd be a karakter láncokat ami hiányzik.

2020. dec. 4. 18:02
 5/10 anonim ***** válasza:
... vagy töröld a nem hivatalos tárolókat. Bár ez elég barbár megoldás, de végső soron megoldás.
2020. dec. 4. 18:28
 6/10 A kérdező kommentje:
Rendben, igazából eddig még nem volt ilyen problémám. Valaki esetleg leírná, hogy mit kellene tennem lépésről lépésre. Mondhatni zöldfülű vagyok, de mivel játszani nem szoktam. Javarészt csak tanulni, netezni, filmezni, ilyesmi ezért linuxot használok, mert nem szokott lefagyni, stabilan működik. Ha problémába ütközök, nem túl gyakran akkor viszont sötétség van. A 4-es válaszoló például írta, hogy helyettesítsem be a karakter láncokat, ami hiányzik. Rendben, de melyek a karakterláncok, honnan tudjam, hogy mi hiányzik? Hol lehet megnézni, hogy melyk a nem hivatalos tárolók? Én azt hittem, ha a szoftverközpontból telepítek valami, akkor az rendben mindenféle aláírásos szempontból.
2020. dec. 4. 18:40
 7/10 anonim ***** válasza:
ami a no bupkey felirat után van, az kell oda. (A -nélkül)
2020. dec. 4. 18:53
 8/10 A kérdező kommentje:

Valami nem kóser. Egyébként a home LUCKS alatt van, amikor telepítettem ha ez számít.

[link]

2020. dec. 4. 19:44
 9/10 anonim ***** válasza:

Spotify -hez:

curl -sS [link] | sudo apt-key add -

A másikhoz meg:

sudo add-apt-repository --remove ppa:nilarimogard/webupd8

sudo apt-key del 531EE72F4C9D234C

sudo apt update

2020. dec. 7. 17:33
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm, már sikerült. :)
2020. dec. 7. 18:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!