Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Hogy lehet egy domainnek az...

Hogy lehet egy domainnek az egyik rekordját frissíteni?

Figyelt kérdés

Van egy itthoni Debian szerverem és azt szeretném megoldani rá, hogy amikor elindul akkor az ip.domain.hu-ra frissítse rá azt az ip-t amit az internet szolgáltató kiosztott nekem.

Olyasmire gondolok mint a noip.com oldalon lévő rendszer csak ott akkor frissül a domain ha a routert elindítod itt pedig akkor frissítene ha a gép indul el.

Ez valahogy megoldható lenne?

A rackhost.hu-tól vettem egy domaint és mivel dinamikus ip címem van elég idegesítő az amikor újraindul a router másik ip-t kapok és lehet felmenni a rackhost oldalára lefrissíteni az ip.domain.hu rekordját a jelenlegi ip címemre.

2018. jan. 16. 00:58
 1/2 anonim ***** válasza:

Nem tudom, a frissítés hogy működik a szerveren, de a saját ip-det le tudod kérni plain text-ként pl. így:

[link]

[link]

stb.

2018. jan. 16. 10:08
 2/2 kovpet ***** válasza:

Csinálsz egy no-ip-s domaint és CNAME-ként ráirányítod a sajátod. A no-ip-st meg frissen tartod.

Vagy, ha van API-ja annak a rackhost.hu-nak, akkor azzal.

2018. jan. 16. 13:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!