Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Tényleg vírusos lehet a...

Tényleg vírusos lehet a könyvtári katalógus, vagy csak az Avast szórakozik?

Figyelt kérdés

Pár napja nem tudok belépni a megyei könyvtár keresőjébe, mert az Avast szerint rosszindulatú kód van az oldalon, és nem enged tovább. Ez nagyon bosszantó, mert lennének olyan könyvek, amiket ki kéne vennem, de jó lenne látni, hogy éppen van-e belőle kölcsönözhető példány, mielőtt feleslegesen bemegyek.

Szerintetek tényleg lehet vírus egy ilyen oldalon is, vagy csak az Avast "nézett be" valamit? Gondoltam rá, h kiiktatom addig a vírusirtót, de mi van, ha igaza van, és tényleg vírusos az oldal?

Egyáltalán mennyire megbízható az Avast?

2020. okt. 12. 12:55
 1/10 anonim ***** válasza:
Melyik az az oldal?
2020. okt. 12. 12:59
 2/10 A kérdező kommentje:
Ez lenne az: [link]
2020. okt. 12. 13:01
 3/10 A kérdező kommentje:
Remélem, jó a link, a könyvjelzőkből másoltam ki, mivel ugye megnyitni nem tudom, mert az Avast azonnal blokkolja....
2020. okt. 12. 13:03
 4/10 anonim ***** válasza:
Szerintem megfelelően biztonságos, biztos van olyan kód, amit tévesen ítél meg annak, mert olyan funkcionalitást hajt végre. Például ha beolvassa a géped adatait, az lehet vírus is, de lehet megfelelő működés. Én ebben a hivatalos oldalban megbízok, tedd te is szerintem.
2020. okt. 12. 13:04
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Több ellenőrzőoldal:

* [link]

* [link]

* [link]

tanúsága szerint kártevőmentes.

2020. okt. 12. 13:51
 6/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! Nem tudom, hogy mi lehet a gond akkor, de kiiktattam az Avast Chrome bővítményét, és hálistennek most már tudom használni :)

Mindenkinek ment a zöld pipa ;)

2020. okt. 13. 09:43
 7/10 anonim ***** válasza:
Nekem is ezt csinálja, kb. 2 hete kezdődött. Megpróbálom felvenni az informatikusokkal a kapcsolatot, jó lenne, hogy végre megoldják már, és kitöröljék a blacklistről
2020. okt. 13. 22:32
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Az Eset Internet Security szerint nincsen semmi gond vele. Márpedig ez megbízható, fizetős védelem.
2020. okt. 15. 23:21
 9/10 anonim ***** válasza:
Kivették a backlistről! Legalábbis az asztali program nem érzékeli, a bővítményt nem használom! :)
2021. jan. 22. 18:17
 10/10 A kérdező kommentje:
Szerencsére már nálam is újra működik :)
2021. jan. 22. 23:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!