Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Hogy tudom megnézni hogy...

Nicola73 kérdése:

Hogy tudom megnézni hogy melyik IP cím alatt melyik honlap van?

Figyelt kérdés
Létezik olyan IP cím katalógus ahol látom a honlapokat és a hozzá tartozó IP címeket ? Régebben elkezdtem csinálni egy IP címkatalógust, de belefáradtam mert nagyon sok a variáció 1-255-ig és mindez 4X. vagyis 0.0.0.0. - 255.255.255.255

2020. máj. 5. 16:18
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Mi a cél, belső hálózatban IP kiosztásokat csinálni?

A DNS adatbázis tárolja az IP/gépnév párosokat az Internet-en.

Ha a konkrét célt jobban leírod, lehet lesznek segítő javaslatok.

2020. máj. 5. 16:31
 2/12 A kérdező kommentje:
Igazából engem az érdekel, hogy annyi internet cím van ahány IP cím ? Mert van rengeteg olyan IP cím amin nem találok tartalmat. Érdekelne mennyi a tartalom az interneten.
2020. máj. 5. 16:34
 3/12 A kérdező kommentje:
Ehhez a DNS katalógushoz hogy tudnák hozzáférni ?
2020. máj. 5. 16:34
 4/12 Derwer ***** válasza:

A DNS szerverek publikusak, bárki elérheti őket. Ahoányszor megnézel egy weblapot egy ilyen adatbázis lekérdezés történik a DNS szervehez.

Egy IP cím több domaint is kiszolgálhat.

IPv4es címekből 4milliárd van, aminek egy része fent van tartva bizonyos célokra, de a nagyságrend nem változik.

IPv6os címekből nagyjából kimondhatatlanul sok van mert nem 32bites már, hanem 128as. (tehát 2^128 emelve a kombinációk száma)

A domainek meg talán 256karakter hosszúak lehetnek, ahove alapból be lehet írni 26angol betűt+ a számoakt tehát 36^256. De már lehet ékezetes betűket is használni.

Ezekből az infókból összerakhatod hogy milyen méretű adathalmazról van szó.

2020. máj. 5. 16:49
 5/12 A kérdező kommentje:
És ezek a DNS szerverek tárolják az internet címeket ? Ha igen akkor hogy tudok ezen tartalmakhoz hozzáférni ?
2020. máj. 5. 17:07
 6/12 anonim ***** válasza:
Ha a domain címet megpingeled, megkapod az IP címét, de az nslookup parancs is visszaadja.
2020. máj. 5. 17:11
 7/12 A kérdező kommentje:
Igen ezt tudom. De azt mondtad a DNS adatbázis tárolja a webcímeket. Engem az érdekel ami abban van. Azt hogy tudom megnézni?
2020. máj. 5. 17:21
 8/12 anonim ***** válasza:

Azt nem én írtam :)

Ha csak nem te vagy az egyik DNS szerver üzemeltetője, szerintem akkor sehogy sem tudsz belenézni.

De miért van erre szükséged?

2020. máj. 5. 18:06
 9/12 A kérdező kommentje:
Mert szeretnék egy weblap katalógust csinálni és ehhez szükségem lenne a DNS-ben levő honlapokra.
2020. máj. 5. 21:10
 10/12 A kérdező kommentje:
Egyébként ez nem csak az én fejemből pattant ki. Ezen az angol nyelvű oldalon szintén olvasható, hogy mások is szeretnének ilyent : [link]
2020. máj. 5. 21:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!