Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Miért nem digitalizálják az...

Miért nem digitalizálják az összes iratot, ami egy embernél van?

Figyelt kérdés
2020-ban simán megtehetnék, hogy aki kéri csak digitálisan kapja meg az iratait, és semmiféle fizikai formátumot nem kap róla. Sokkal kényelmesebb és még környezetbarátabb megoldás is lenne. Persze értem én, hogy ez sok pénzébe lenne az államnak (ami így sincs), de szerintem sokkal jobb megoldás lenne.

2020. szept. 24. 21:26
 1/5 anonim ***** válasza:
76%

A digitalizáció nem máról holnapra történik, hanem egy folyamat. Ennek bizonyos részeit már elkezdték megvalósítani, az egyik hátráltató tényezőt pedig te magad leírtad, hogy egy komplett infrastruktúrát ki kell építeni rá, azt megtervezni, legyártani, tesztelni, hitelesíteni, bevezetni, betanítani majd használni. Nem csak rendőr kérheti az okmányaidat, aki a központi nyilvántartóból azonnal le tudja kérdezni, mert ott van nála az eszköz. Másnál nincs.

Amúgy ha semmivel nem tudod igazolni, hogy tényleg az vagy akinek kiadod magad, akkor hogy intéznél bármilyen ügyet? Bemondásra?

2020. szept. 24. 21:34
 2/5 anonim ***** válasza:
59%
Konkrétan mire gondolsz?
2020. szept. 24. 23:06
 3/5 anonim ***** válasza:

Ez akkor mukodhetne, ha lenne valami chip mindenkibe, amit beolvasva lekerdezhetoek lennenek az adatok, eloelet stb a digitalis adatbazisbol.

Ne adjunk mar ilyen otleteket :/

2020. szept. 25. 06:37
 4/5 A kérdező kommentje:
Úgy gondolom, hogy működhetne digitális formában egy telefonról. Mint ahogy pl az Apple Pay működik a walletban, ugyanúgy ott lehetnének digitális formában a személyes iratok is. Persze nem kötelezően, csak aki külön így kéri.
2020. szept. 25. 08:36
 5/5 anonim ***** válasza:
A személyes iratok tárolva vannak már elektronikus formátumban is, ezért kérdeztem, hogy konkrétan mire gondolsz. A kártyákat azért kell magaddal vinned, mert nem mindenhol van kártyaleolvasó vagy nem tudják használni.
2020. szept. 25. 16:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!