Hogy van az, hogy hosszú idő után bekapcsolok egy játékot konzolon, és másnap az ettől teljesen független TikTok app már arról a játékról ad magától videókat?
Remélem érthető a kérdés, technikai/műszaki értelemben érdekelne.
Kifejtve:
Mostanában unaloműzésnek néha rápörgetek a TikTok nevű alkalmazásra, ami valamilyen algoritmus szerint bizonyos témák/trendek köré csoportosítva mások által feltöltött videókat dobál neked, kvázi mint egy automatizált, tematikus YouTube-ot kell elképzelni (ezt csak azért írtam le hogyha valaki nem ismerné, nem akarok hülyének nézni senkit:D).
iPhone XS telefonról van szó a legfrissebb elérhető OP rendszerrel, a TikTok alkalmazásba nem vagyok bejelentkezve, nincsen account kreálva, nincsen Facebook-hoz, Google-höz, etc. linkelve, csak letöltöttem és megy.
Ehhez képest a PlayStation account-om egy teljesen külön valami, az email cím is olyan hozzá amit csak erre a célra használok, a telefonomon nem vagyok bejelentkezve. A PS chat ahol beszélgettünk játék alatt szintén nem a telefonon zajlott. GTA 5 játék egyébként.
Ehhez képest másnap a TikTok elkezdett GTA-s videókat (mások által feltöltött gameplay-ek, ilyen-olyan tartalmak) dobálni, amit addig soha nem csinált. Nem hogy GTA-ról, de semmilyen játékról.
Hogyan lehetséges ez? Mi figyel/hallgat mit, mi továbbít minek milyen adatot?:) Valami hallgatja folyamatosan hogy mit beszélek? Érti amikor azt mondom magyarul hogy GTA? De ha igen, mi? A TikTok, vagy esetleg az iPhone? Vagy a Facebook, és az meg eladja az infót?:D Már nem tudom mire gondoljak. Honnan tudta meg a TikTok reggelre hogy én előző este GTA-ztam?
A telefonon egy helyen volt említés a GTA-ról az pedig az üzenetek (adat alapú iMessage, nem SMS) között, ami native iPhone funkció.
Hogy???????
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!