Random lefagy a gépem! Egyszer csak gondol egyet, és lefagy de úgy, hogy semmi nem segit rajta csak a hosszu nyomás bekapcsológombal mi a probléma? többi lent!
asrock Fm2A68M-DG3+ alaplap
Athlon X4 840 proci,6Gb DDR3,Gtx560 kari..
mindent cseréltem már,karit tápot,ramokat is,és még mindig csinálja,eddig vga hibára hivatkozott a gép kicseréltem és akkor is!
hömérséklet jó,Hdd 100/100
minden a helyén!
Eseménynaplóban nézd meg a lefagyást megelőző néhány bejegyzést, hibát.
Az ilyen jellegű lefagyás valaminek a túlmelegedése kapcsán szokott előjönni.
Táp biztosan nem, hiszen akkor leállna a gép, videókártya szintén nem, mert akkor becsíkozódna szétesne a kép, RAM elképzelhető, így érdemes a memtest86-ot lefuttatni, mert előfordulhat, hogy a RAM egy memóriarekesze sérült és amíg abba nem ír a gép, nincs gond de amint ír valamit és nem tud, lefagy.
Ugyanígy előfordulhat a HDD is... de az látványosabb. Ha ilyen lefagyáskor a HDD LED világít, akkor lehet HDD okozta hiba is. Ez nem feltétlenül jelent felületi hibát, csupán egy keresztcsatolás, egy rossz bejegyzés a windows könyvtáron belül és a rendszer meg tud halni.
Tehát első körben memtest, második körben cmd (parancssor), chkdsk c:\ /f /x (újraindítást kér, betöltés közben fog ellenőrizni, a végén log fájlból látható, hogy talált-e hibát)
Szia volt Memtest és a HDD-t is leteszteltem már minden jó,sőt a hőmérséklet is jó biosban is,Aida 64-ben is
táp is új benne,vga is új benne,a ramok is ujak minden teszten átestek! azon gondolkodtam hogy valami alaplapi hardver lenne a gond de letiltottam az alaplapi Lant,a Vgat is,bios frissités nem tudom meg-e oldaná?
Eseménynaplóban volt 2db Kritikus és egy hiba!
41 hiba Kernel Power
a hiba az meg WMI
Töltsd le!
Amikor megnyitod a letöltött alkalmazást válaszd azt az opció hogy frissiteni szeretném a gépet és várj amíg letőlti
Ha csíkos/pöttyös a kép, csak az lesz a baja... ha nem a kártya, akkor a foglalat.
Az alaplapi videókártyával mi van, azzal nem megy a gép??? Vagy kispórolták belőle?
Elsőként azzal kéne kipróbálni úgy, hogy a másikat kiszeded addig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!