Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » A Windows 10-et aktiválni KMS...

A Windows 10-et aktiválni KMS szerverrel pontosan mit takar?

Figyelt kérdés

2020. szept. 14. 21:57
 1/5 anonim ***** válasza:
88%
A KMS szerver a nagyvállalatok hálózatán fut, amikor a Windows 10 arra van állítva, hogy KMS szerverrel aktiválja magát, onnan veszi a licenszet, ezáltal nem kell minden egyes gépet egyesével aktiválni. Az aktivált állapot addig tart, ameddig a KMS szerverrel kapcsolatban van, plusz pár nap, hogy laptopok ha nem a céges hálózaton vannak, rövid ideig működjenek.
2020. szept. 14. 22:19
 2/5 anonim ***** válasza:
31%
Egy feltörési mód, de kb 3000 HUF egy legális windows licence a neten és no para.
2020. szept. 14. 22:35
 3/5 anonim ***** válasza:
0%
KMS: három hónapig jó. Érdemesebb venni 3-4000 ft-ért.
2020. szept. 14. 23:25
 4/5 anonim ***** válasza:
82%

Annyit hogy nem veszed meg, hanem megadsz alapból (vagy később) egy free kulcsot a telepítésnél. Pl rendszergazdai parancssorból

slmgr –ipk W269N-WFGWX-YVC9B-4J6C9-T83GX

Ez pl a pro-hoz jó - de van bármilyen változathoz

pl

[link]

Na de ez után jön az aktiválás. Ehhez keresni kell épp működő kms szervert

pl

[link]

Így ha aktiválni akarja valaki tökre gyorsan akk pl

rendszergazdai parancssor

slmgr/skms kms.loli.beer

slmgr/ato

És ezzel 180 napra aktiválva is van. Ennek ideje is lekérdezhető pl ezzel:

slmgr/xpr

Az slmgr/ato - paranccsal pedig ez a 180 nap bármikor megújítható - így elvileg a végtelenségig aktiválva lesz. Csak néha frissíteni kell.

Ez a módszer sokkal biztonságosabb az aktivátoroknál, külső programoknál.

Viszont persze a legjobb az ha valakinek van kulcsa hozzá :)

2020. szept. 15. 06:50
 5/5 A kérdező kommentje:

Nekem a Windows-val nincs gondom, aktiválva van, így vettem a gépet. Csak a suliban az infó teremben van gép, ami aktiválva van, van ami meg nem. És engem zavar ott az az "Aktiválja a Windowst" szöveg a sarokban és kérdeztem, hogy mi a helyzet, aztán így került szóba a KMS szerveres dolog és erre voltam kíváncsi, hogy ez mit jelent pontosan.

Köszi #1, pontosan erre voltam kíváncsi! :)

2020. szept. 15. 19:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!