Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Windows 10 alatt tényleg...

Windows 10 alatt tényleg értelmetlen használni a frisssítéseket?

Figyelt kérdés
sokan azt mondják hogy feleslegesek mert csak többet ártanak mint használ mások viszont épp az ellenkezőjét javasolják
2020. júl. 22. 16:06
 1/10 anonim ***** válasza:
75%

Az ellenzőknél is csak addig tart az ellenállás, amíg nem szednek össze egy olyan vírust, ami a már nyilvánosságra került biztonsági rést használja ki. Lett volna rá javítás az Update-en keresztül, de azt meggyőződésből nem használták, így a rendszer védtelen volt.

1-2 éve a kórházakat is megbénító Wannacry zsarolóvírus pont így terjedt. Már kint volt régóta a Windows frissítés, és azokat a rendszereket támadta, amiket nem frissítettek valamilyen megfontolásból.

Tény, hogy egyes frissítések okozhatnak kisebb-nagyobb zavaró jelenségeket, de ezt nem lehet kivédeni. Millióféle konfiguráció létezik, lehetetlen minden egyes felhasználó gépére személyre szabott frissítést csinálni. Esetenként a felhasználók 0,0...x %-a tapasztal hibát, csak a sajtóban meg a fórumokon úgy felfújják, mintha komoly tömegek lettek volna érintettek.

2020. júl. 22. 16:13
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Én nem vagyok a frissítések ellen, de, ha nagyon fél valaki akkor lehet halasztani őket, ami mindenképp egy jobb opció, mint letiltani.
2020. júl. 22. 18:13
 3/10 A kérdező kommentje:
halasztani már nem lehet a 2004 es verzióban
2020. júl. 22. 18:19
 4/10 anonim ***** válasza:
87%
Egyedül akkor nem kell frissítgetni, ha folyamatosan offline a rendszer, nagyon stabil kell legyen, és az is, és nincs külön nyomós ok ráfrissíteni/korszerűbbre cserélni. Minden más gép, főleg ha online, kellene, hogy kapja a biztonsági frissítéseket azonnal, az új funkciókat pedig nyilván nem elsietve.
2020. júl. 22. 19:17
 5/10 anonim ***** válasza:

Én mindig is elleneztem a frissítés késleltetését vagy a teljes hanyagolását. Amúgy számos rendszer működik, főleg szerverek esetén is (amit az átlag felhasználó nem észlel), hogy frissítésre [a] vagy nincs mód, [b] nem vállalják az esetleges üzemzavart.

[a] esete még érthető, hogy pl. aki fejlesztette a szerver alkalmazást, pl.: csődbe ment, vagy abbahagyta a támogatását. Így nyilván nincs cécó, ha 1000+1 rendszer támaszkodik rá. Annak mennie kell és pont. Szóval a körbe bástyázás marad, mint védelmi faktor.

[b] esete, meg üzleti okokra vezethetők vissza. Hiába tudják az IT-ban dolgozók, hogy azt frissíteni kell, de ők lesznek kirugva, ha valami van. Így a folytonosság fontos szempont ezért egy esetleges probléma nagyobbat is hozhat. Meg az általában az elfogadott érv: "Ha eddig ment, akkor miért kell belenyúlni?" Ezt válaszold meg egy informatikai analfabétának...

2020. júl. 23. 23:46
 6/10 anonim ***** válasza:
78%
Azért a win 10 üdítő kivétel a máshol ésszerű stratégia alól itt is. Komolyan nem tudom, hány új kiadásnak kéne zökkenőmentesen működni mindenkinél, hogy ne mondd azt, hogy inkább megvárod, míg az ignoránsok, a lelkes hobbisták és persze a mindent jobban tudók szívnak (vagy nem) a default azonnali frissítéssel. Valahol biztos lecikkezik, hetente elég lehet rákeresni. Egy-egy új feature bevezetésére nemet mondani nem akkora hátrány semmilyen szoftver használatában, főleg ha termelsz, és a használt szoftver új verziója esetében is vársz inkább egy hónapot, hadd mutassa meg magát a való életben.
2020. júl. 24. 00:52
 7/10 MolotovPunk ***** válasza:
0%

Windows 10-nél sajnos nincs hibátlan frissítés és emellett gyakoriak a hibás bugos frissítések.Ezért nem is használok W10-et.Ráadásul W10-nél kikapcsolhatatlan a frissítés és egy ideje már halasztani sem nagyon lehet.

[link]

2020. júl. 25. 17:01
 8/10 MolotovPunk ***** válasza:
49%

Esetleg ez lehet valami remény,de ahogy nézem erre még várni kell.

[link]

2020. júl. 25. 17:06
 9/10 MolotovPunk ***** válasza:
Mellesleg láttam már olyan gépet,ami napra készen frissítve volt és mégis vírusos lett.
2020. júl. 26. 10:44
 10/10 MolotovPunk ***** válasza:
2020. aug. 4. 08:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!