Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Mások tényleg láthatják hogy...

Mások tényleg láthatják hogy mit nézek vagy mit irok a neten?

Figyelt kérdés
Lehet hülye kérdés, meg hülye megjegyzés, de beszélgetek idegenekkel minden féléről, tabukról is, nem szeretném hogy ezt bárki lássa.
2020. júl. 14. 14:19
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Igen. Ezt a kérdést például bárki láthatja.
2020. júl. 14. 14:21
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Netszolgaltato is latja milyen oldalakat nézel. A google tudja mire keresel rá, a facebook meg tudja mit -beszélgetsz messengeren;)
2020. júl. 14. 14:22
 3/11 A kérdező kommentje:

Oké ezt értem, de pl ha itt privátban beszélek valakivel,vagy kiderithető az hogy ki irt ki egy kérdést?

Bocsánat de megkell kérdeznem.

2020. júl. 14. 14:22
 4/11 A kérdező kommentje:

Értem, köszönöm!

De gondolom a netszolgáltató nem lepődik meg pl ha erotikus filmet néztem, vagy horrort, vagy akármit mert más is néz ilyet? Gondolom nem adja tovább senkinek??

2020. júl. 14. 14:26
 5/11 Argloss ***** válasza:
73%
Magyar üzemeltetésű oldal, szóval biztos lehetsz benne, hogy pillanatokon belül kiadnák az összes adatodat a rendőrségnek, ha úgy alakulna. (Üzenetek, kérdések, válaszok stb.)
2020. júl. 14. 14:27
 6/11 anonim ***** válasza:
Harmadik, veled azonos jogosultsággal rendelkező felhasználók számára nem derül ki a privát dolgod sehol. A szolgáltató láthatja mert az ő rendszerében van tárolva vagy rajta keresztül történik a kommunikáció, de ők meg nem adják ki senkinek.
2020. júl. 14. 14:27
 7/11 A kérdező kommentje:

Elég sokat beszélek mostanság itt a magán életemről, gondjaimról,betegségről, szexről, diétáról, étkezésizavarról meg minden hülyeségről?

Bűnt nem követtem el, ha csak nem bűn az ha ilyenről beszélek itt emberekkel.??

2020. júl. 14. 14:35
 8/11 anonim ***** válasza:
Nincs vele semmi gond, de ha aggódsz gondold meg 2x mit írsz le.
2020. júl. 14. 14:47
 9/11 A kérdező kommentje:
És akivel beszélgetek privátba az kideritheti hogy kivel beszél, hogyha nem adtam meg semmi adatot magamról még nevet sem, csak elég személyes vagy intim a beszélgetés?
2020. júl. 14. 14:53
 10/11 anonim ***** válasza:

A helyzet az, hogy attól, mert valami technikailag megoldható, még nem jelenti azt, hogy meg is fogják oldani.

Egyrészt mert egy szolgáltatónak kisebb gondja is nagyobb annál, mint hogy egy random felhasználójának milyen magánéleti problémái vannak. Másrészt még ha lenne is ott olyan perverz, akit ez éltetne, akkor is kicsi a valószínűsége, hogy a több tízezer felhasználó közül pont téged találjon meg. Harmadrészt: a szolgáltató sem szeretne milliós bírságot fizetni, vagy netán böribe jutni. Főleg, hogy itt a GDPR, most fokozottan ügyelni kell az adatvédelemre. Jobb helyeken a sima alkalmazottak nem is férhetnek hozzá a privát üzenetekhez, pont azért, hogy még a lehetőségük se legyen meg a szolgáltatót kellemetlen helyzetbe hozni. Aki meg olyan pozícióban van, hogy elméletileg meg tudná tenni, az van annyira felelős ember, hogy ne tegye. Hiszen ő sem akarná a karrierjét kockáztatni azért, hogy egy ismeretlen tini problémáit olvasgassa.

A hatóságoknak persze minden szolgáltató köteles kiadni az igényelt adatokat, de ettől csak akkor kell félni, ha bűncselekményt követtél el.

Természetesen az nem bűn, ha a szexualitásról beszélsz. :)

2020. júl. 14. 15:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!