Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Wifin keresztül látja-e hogy...

Wifin keresztül látja-e hogy mit böngészek ?

Figyelt kérdés
Otthoni gép, aki használja a számítógépet és nála van a router is. Látja, hogy én telefonon mit böngészek? Ha látja inkognitóban is?

2020. máj. 27. 17:42
 1/3 anonim ***** válasza:
79%

"Látja, hogy én telefonon mit böngészek?"

Ha a telefon is ugyanazon a belső hálózaton van, mint a router tulaja, akkor igen, láthatja a forgalmat.

Ha titkosított - HTTPS - kapcsolatot használsz (mint a gyakorikérdések oldalán is), akkor alapesetben csak annyit lát, hogy milyen hosztokkal kommunikálsz, hogy pontosan mit azt nem (ahhoz eléggé aktívan be kéne avatkoznia, amit észre lehet venni).

Ha a teljes forgalmat titkosítod - mondjuk VPN-szolgáltatás segítségével - akkor a megfigyelő fél csak annyit lát, hogy Te egy adott szerverrel kommunikálsz - hogy azon belül milyen dolgokat végzel (weboldalt böngészel, e-mailt küldesz, játszol, stb...), már nem.

"Ha látja inkognitóban is?"

Az inkognitómód nem véd a hálózati lehallgatás ellen.

"Tevékenységei így is láthatók lehetnek

Inkognitómódban a Chrome nem menti a böngészési tevékenységet a helyi előzmények közé. Tevékenységei és tartózkodási helye azonban így is látható lehet a következők számára:

* Az Ön által felkeresett webhelyek, beleértve a webhelyen használt hirdetéseket és forrásokat is

* Webhelyek, amelyeken be van jelentkezve

* Munkáltatója, iskolája, illetve az, aki az Ön által használt hálózatot üzemelteti

* Az internetszolgáltatója

* Keresők

* A keresőmotorok keresési javaslatokat jeleníthetnek meg az Ön tartózkodási helye vagy a jelenlegi, Inkognitómódban végzett böngészése alapján."

[link]

2020. máj. 27. 17:57
 2/3 A kérdező kommentje:
Es ha a párom elofizetesere lett véve nekem telefon, és az ő nevére jönnek a számlák is. Meg tudja nézni hogy nekem mennyi internetem van és hogy mennyit telefonáltam. Akkor lehetséges hogy azt is látja hogy kikkel telefonálok és a mobilneten keresztül mit böngészek?
2020. máj. 27. 20:34
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

"Akkor lehetséges hogy azt is látja hogy kikkel telefonálok és a mobilneten keresztül mit böngészek?"

Ha kér hívásrészletezőt láthat annyit, hogy mennyit telefonáltál és milyen hívószámokat hívtál.

Hogy mobilneten mit böngésztél, azt nem látja, a hívásrészletező nem tartalmazza, ilyen adatot a szolgáltató nem rögzít.

2020. máj. 27. 20:58

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!