Kapott már valaki emailt a tbobn@cfhv.com-ról, hogy emailfiókját feltörték és 500Euro bitkoin kér 50órán belül, hogy ne zavarjon bele az operációs rendszerbe meg hogy ne küldjön valami képeket illetve videót szét. Mi ez?
Hackerek vagyok, aki feltörte a készülék operációs rendszerét.
Hozzáférhetek az Ön e-mail fiókjához!
Több hónapig figyelek téged.
Tény, hogy egy webhelyen keresztül fertőzött meg egy kártevővel.
Ha nem ismeri ezt, elmagyarázom.
A trójai vírus teljes hozzáférést biztosít a készülék operációs rendszeréhez.
Ez azt jelenti, hogy mindent láthatok a képernyőn, kapcsolja be a fényképezőgépet és a mikrofont. De nem tudod róla.
Hozzáférhetem az összes kapcsolatodhoz és minden levelezéshez.
Miért nem fedezte fel a víruskereső a rosszindulatú programokat?
Válasz: A rosszindulatú program az illesztőprogramot használja, 4 óránként frissítem aláírásait, hogy a víruskereső csendben legyen.
Készítettem egy videót, amely megmutatja, hogyan maszturbáltál a képernyő bal oldalán.
A képernyő jobb oldalán látható a megtekintett videó.
Egy egérkattintással elküldhetem ezt a videót az összes e-mail címemre és kapcsolatodra a szociális hálózatokon.
Elérhetem az összes e-mail levelezést és üzenetküldőt is.
Ha ezt meg akarja akadályozni,
helyezze át a 550€ összeget a bitcoin címemre (ha nem tudod, hogyan kell ezt csinálni, írj a Google-nak: "Buy Bitcoin").
A bitcoin címem (BTC Wallet): 1EfG76Xyi2X32Dpi5em5eGdXdcDL4A8j1v
Amint elküldi nekem a bitcoinokat, törlöm a videót. Soha többé nem hallasz engem.
50 órát (több mint 2 nap) adok neked.
Van egy értesítésem, amely elolvassa ezt a levelet, és az időzítő akkor fog működni, amikor meglátja ezt a levelet.
A panasz benyújtása valahol nincs értelme, mert ezt az e-mailt nem lehet követni, mint a bitcoin címem.
Nem hibázok.
Ha úgy találom, hogy megosztotta ezt az üzenetet valakivel, a videó azonnal el lesz osztva.
Üdvözlettel!
Én a céges mail címekre napi többszáz ilyet "kapok". Természetesen a spam szűrőn fennakadnak, igazából nem jönnek be. Néha belenézek a spemekbe, nagyon viccesek :)
Amúgy amiről fel lehet ismerni egy kamu levelet
(Akár az áramszolgáltató nevében jött hogy fizess be egy számlát, akár ilyen maszti fenyegető, akár a paypal jelszavad megújítását kérő)
Hol tegez, hol magáz. Ilyen nincs hogy valaki ezt keverje, az okozza hogy fordító programmal készülnek.
Link van benne amire kattinthatsz. - SOSE kattints rá egy levélben lévő linkre, akkor sem ha 101% biztos vagy benne hogy eredeti. Szépen nyisd meg a böngészőt és írd be vagy válaszd ki a kedvencekből az oldalt ahová be szeretnél lépni.
Nincs megszólítás benne. Ha hivatalos szerv küldi ők neveden neveznek, nem ügyfelünknek vagy barátomnak. Ha valaki tényleg megfigyelne a neved lenne az első amit meg tud rólad, beírná a levélbe.
De ezeket úgy csinálják hogy pár millió címre elküldik, pár százezerre ahol szar a spam szűrő oda bejut és vagy működik az átverés vagy nem.
Szemályes infót kér rólad. Ilyet semmilyen hivatalos szerv vagy cég nem csinál, a bankok az ügyfélszolgálatnál írnak át csak adatot, vagy ha bemész a weboldalukra két körös azonosítás után. Hiába küldenél bármelyik cégnek egy levelet hogy írják át az adataid, egyik sem tenné meg.
Köszönöm szépen az alapos válaszod. Megnyugtattál.
Azt tudtam, nem fogom látni magam a bal oldalon, de féltettem a gépem.
Köszönöm mégegyszer.
Ez a fazon azért elég sok pénzt bezsebelt 2020- ban
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!