Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » APC UPS a gép leállítása után...

APC UPS a gép leállítása után leáll?

Figyelt kérdés

Több eszköz, biztonsági kamerák, modem router switch is kéne menjen róla tovább, de teszt szerint ha elmegy az áram, 5 perc múlva leállítja a gépet, majd ezt követően 3 perccel az UPS is leállítja magát, pedig az akkumulátora még bőven nem merült le.

Nyilván ha azt állítom be, hogy addig menjen a gép, amíg le nem merül az UPS, akkor ez így történik, de ha már áramszünet van, inkább állítsa le a gépet, hogy a többi eszköz minél tovább működhessen.

2020. jan. 25. 17:59
 1/3 Mr. V. ***** válasza:
Nem írtál pontos típust. A régieknél nem volt ilyen... a gépnek jelezte, hogy áramszünet van és álljon le, de saját magát nem kapcsolta le akkor sem, hanem sípolva tovább működött, míg az aksi le nem merült kritikus szintre. Több 10-20 éves típusom is van, azok így működnek, mivel mind megy, újak működését nem ismerem... de szerintem ha a programja lépteti ki a gépet, akkor az is adja meg, mennyi idő alatt lép ki és utána álljon le... tehát azon kéne lennie állítási lehetőségnek, amit adtak hozzá.
2020. jan. 25. 19:27
 2/3 anonim ***** válasza:

Szerintem úgy van hogy a megadott paraméter szerint ha pl 5perc körül van hátra leállítja a gépet de az akku attól tovább adja az áramot magából.csak épp a gép már nem fogyasztja.

Az akkut ha jól tudom csak fizikálisan a gombjával lehet kikapcsolni

2020. jan. 25. 21:05
 3/3 A kérdező kommentje:
Ez egy APC BackUPS 1400, a programjában nem találtam ilyen lehetőséget. Annyi van hogy ha elmegy az áram pl 5 perc múlva kapcsolja ki a gépet, vagy amikor az akksiból 5 perc maradt, akkor kapcsolja ki a gépet. Nyilván az előbbi a jobb verzió nekem, hogy a gép ne fogyasszon, és az egyéb fontosabb dolgok tovább tudjanak működni, de mivel a gép leállítása után pár perccel leáll teljesen az UPS, így nem teljesen oké.
2020. jan. 26. 13:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!