Volt nálam egy kölcsönzött gép, amin egy linux mint disztó volt tisztán telepítve. Elvittem egy szervízbe, de nem adtam jeslszót csak kijelző csere volt. Előtte lshw-parancs és minden dolgot elküldtem e-mailre, sosem tudni alapon. Lefuttattam egy rkhunter-t is, előtte nem voltak problémák. Aztán a napokban visszahoztam a gépet, lshw-ben egyezik minden, szóval szerencsére nem lett kevesebb a ram, tárhely stb. Viszont lefuttattam egy rkhunter-t, és szinte mindenhol figyelmezetetések vannak! Szerintetek betörtek a gépbe? Az auth.log-ban semmi nem volt, kivéve a mai napot amikor bekapcsoltam a gépet. Nem akartam ennyit screenelni, de itt a videó nemrég futtattam le. Ha van hozzá türelmetek nézzetek bele, valami nem kóser a géppel azt hiszem.
Közben picit utána néztem én is. A chkrootkit, elavult verziója kiadja ezt a hibát. chkrootkit -V : chkrootkit version 0.50 ez a verzió, ahogy olvastam frissítési hiányosságaiból fakadóan már a nem valós hibákat is annak vél. Egyébként szerintem semmi, de azért az rkhunter alatt nem szokott minden piroslani a figyelmeztetésektől, na mindeg köszönöm a válaszokat.
2020. jan. 14. 01:44
12/17 Shaddark válasza:
#10 Köszönöm a kiigazítást, - vagy 5 éve nem láttam linuxot sajnos, így eléggé elavult a "tudásom".
2020. jan. 14. 11:16
13/17 anonim válasza:
Huha..milyen illegalis tevékenységet futtatsz és milyen illegalis adatokat tárolsz, ha ennyire rettegsz?
Nekem is rengeteg adat és személyes dolgok vannak a gépen, de nyugodt szívvel adom meg a jelszót a szervizbe. :).
Ha kicserélik a monitort, azt tesztelik is. Ne legyél hülyegyerek. Pendriveról bootoltak másik opsyst vagy teszt programot, mert te nem adtál hozzáférést. Ha valami van akkor emiatt látod.
2020. febr. 4. 15:30
14/17 anonim válasza:
Bocsánat: nem a monitort cserélik, hanem a kijelzőt. My bad.
2020. febr. 4. 15:31
15/17 Shaddark válasza:
#13: Lehet valamelyik exe dolgozik a szervizben :)
2020. febr. 5. 14:34
16/17 anonim válasza:
Exe az biztos dolgozik ;). Ha meg személyszerint az ő exe akkor ne vigye oda:D
2020. febr. 5. 14:53
17/17 anonim válasza:
13 Azért mert hülye vagy! Ez Ennyire egyszerű. Nincs semmi titkos dolog a gépemen, de van egy pár hangfelvétel. Valamint személyes fotók, amik nem tartoznak másokra! Az én cuccaim, miért adnám csak úgy oda ismeretlenek kezébe, ezért használok titkosítást is. Arról nem is beszélve, hogy az ilyen gépeket simán használhatják ugródeszkaként is. Mert a magadfajta home user idióta, és semmit nem tesz a biztonság érdekében. Nem tudnak pendrive-ról bootolni, mert a bios-ban le van tiltva jelszóval.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!