Milyen sebesség? Betöltési? Talán a Win10 picit gyorsabb, de max. 1-2 másodperccel. Használat közbeni sebességkülönbség meg nem lesz, azt szinte csak a hardverek határozzák meg.
(Amúgy ha betöltési sebességre szeretnél nagyon rágyúrni, akkor rakj fel XP-t. Egy modern gépen, SSD-re rakva kb. 10 másodperc alatt feláll.)
File Manager 1 mp alatt bejön 8.1-en.
W10en viszont 3mp.
Én kihagynám mindkettőt.
Emellett a 8.1-et ráadásul sok hardvergyártó átlépte és nem szolgáltat hozzá drivert.
#5 pontosan.
Nekem is csak azért kellett lecserélnem az egyébként dobozos jogtiszta 8.1-em, mert a processzoromat már nem támogatja.
Egyébként sincs értelmem már 8.1-et felrakni, mert ahogy a 7-nél jövőre megszűnik a támogatás, úgy a 8.1-re is ez a sors vár pár éven belül.
Persze én jogtiszta, pénzért vásárolt OP rendszerről beszélek, torrentről letöltöttnél nincs jelentősége mit raksz fel.
Ha szar a "választott" Windows-od akkor leszedsz egy másik kalóz verziót és ennyi.
Viszont ha pénzért veszed akkor nagyon nem mind1.
Szerintem a 8 és 8.1 is ilyen "köztes" rendszer volt, kb mint a vista anno...páran használták, aztán jött a 7.
Ennél azért nincs ilyen gond, hogy abszolút használhatatlan az előző rendszerhez képest, csak ezek a csempés dolgok, meg alapvetően egy 7 felpimpelve, pl ugyan úgy feladatkezelője van, a fájlkezelő is mintha ugyan az lenne, csak kinézetileg más (nyilván nem, de laikusként igen).
Aztán a 10 lett a fő, 2015 óta erre megy minden, előző rendszerek meg nem érdeklik a microsoftot. És ahogy az egyik válaszoló írta sok hardvergyártó kihagyta, és pl sok nvme-s ssd-re csak 10-es driver van, meg videó kártyára, mert így éri meg.
Amúgy én sosem használtam, régebbi laptopomon még 7-es volt, pont mert azon meg 10-es driverek nem voltak, és amúgy sokkal stabilabb, de hát korral haladni kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!