Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » A csalók honnan szerzik meg...

A csalók honnan szerzik meg az email címeket?

Figyelt kérdés

Gondolok itt az ilyen google translate spam levelekre, ahol afrikai herceg 100 milliós vagyont ígér nekem, csak előtte utaljak repjegyre stb. stb.

Gondolom tudjátok miről van szó.

Na most ezeket az email címeket honnan és hogyan szerzik meg?

Én azért próbálok tudatosan netezni, nem regisztrálok be minden jött ment oldalra, ha lehet soha nem járulok hozzá semmilyen kereskedelmi felhasználásra ha az email címemről van szó.

Még is rendszeresen kapok ilyen csaló leveleket.

2019. okt. 21. 10:46
 1/4 anonim ***** válasza:
72%
Lehet csak egy rossz helyre elég volt felregisztrálni, vagy valahol nyilvánosan kint volta a címed. Én is elég elővigyázatos vagyok, és soha nem kaptam még ilyen csaló emailt.
2019. okt. 21. 10:55
 2/4 belapus ***** válasza:
100%

Még csak rossz helyre sem kell regisztrálni.Sokszor olvasható, hogy egyes cégek, szervezetek ( akár állami is ) adatbázisa - felhasználónevek, jelszavak e-mail címek stb. - illetéktelen kezekbe került.Ezeket aztán értékesítik.

Mintha a Twitterről szólt volna a legutóbbi, de ott van a Facebook is.

2019. okt. 21. 12:03
 3/4 Koplárovics Béci ***** válasza:
100%

Dark weben biztos, hogy lehet venni email cím adatbázisokat. Ezek meg különböző rendszerek feltörésével kerülnek ki.

Vagy régen még működött az is, hogy az emberek emailben továbbküldözgettek minden szart millió embernek, aki szintén továbbküldte, benne az előző címzettek címeivel. Ha bármelyik szinten csak egy embernek volt valami kémprogram a gépén, máris volt jónéhány, akár százas nagyságrendű új email cím is az adatbázisban.

2019. okt. 21. 13:16
 4/4 anonim ***** válasza:

Rengeteg cégnél történnek szivárgások. Akár email, felhasználónév és jelszópárosok szolgáltatóktól, akikhez regisztrálsz vele.

Itt ellenőrizni tudod, veled történt-e ilyen:

[link]

Ha megtalálja a címed kiszivárgott adatbázisokban, azt is megmondja, honnan került közkézre.

2019. nov. 1. 12:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!