Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Kik és mit tudhatnak meg...

Kik és mit tudhatnak meg kémprogramok, vagy kártevők segítségével?

Figyelt kérdés
Pár hónapja került egy malware-val kezdődő nevű program a gépemre,ami újra is indult,amikor rákattintottam a programra.Kb 1 napig volt fent mire lepucoltam.Lehet,hogy véletlen, de akkoriban elég sokat hozzászóltam Facebookon kritikus hangnemben,kormányzatinak mondott portálok cikkeihez.Erről már leszoktam:)Azóta sem törték fel sem a Facebook,sem az e-mail fiókomat, és a netbankomat sem piszkálták meg,frissíteni azonban nem tudom azóta a Windowst. Vajon milyen program lehetett ez és mit akarhat vele bárki?

2019. okt. 9. 17:30
 1/3 belapus ***** válasza:
100%

A Malwarebytes Free/Premium is malware-rel kezdődik mégsem károkozóról van szó, hanem egy olyan biztonsági alkalmazásról, amellyel éppen azok ellen lehet védekezni.

A kártékony programokat ritkán nevezik el a készítőik úgy, hogy már névről gyanút keltsen.

A károkozók egy része csak annyit tesz, hogy elállítja a kezdőlapot, a keresőmotort, olyan oldalakat nyit meg a böngészőben, amelyet nem a felhasználó választott.

Egy másik része titkosítja a gazdagépen található fájlokat, amelyhez - legalábbis ezt ígérik - a titkosítást feloldó kódot csak kriptopénzért hajlandóak átadni.

Egy újabb csoportjuk zombigéppé alakítja át a gazdagépet.

És így tovább.

2019. okt. 9. 17:48
 2/3 A kérdező kommentje:
Köszi a választ!Ez szerintem károkozó volt, mert a malwarebytes-al pucoltam le, ami kártevőként(10db)azonosította.Egyébként semmi egyebet nem tapasztaltam, a frissítési problémán kívül.
2019. okt. 9. 18:04
 3/3 belapus ***** válasza:
A különböző biztonsági programok természetesen már konkrét nevet adnak az egyes kártékony alkalmazásoknak.Gyakran előfordul, hogy ugyanazt a károkozót másképpen nevezik el a saját adatbázisukban az egyes vírusirtók.
2019. okt. 9. 19:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!