Valaki feltörte a facebookomat, hogyan sikerult neki, senki mas nem tudja a jelszavam csak en?
Na ez a jó kérdés. Logikus hogy ellopták, mert a kitalálásához milliószor kéne egy progival belépést szimulálni és a FB sem hülye hogy ezt engedje. Ahogy az ímélcímél, gondolom itt is letiltják a soxor próbálkozót. Ha a biztonsági mechanizmusban találna hibát - ez lenne a klasszikus feltörés - akkor azt ha eladná valakinek akkor milliárdos lenne ha a FB-nak akkor szintén. Tehát ez kizárva.
Marad a lopás. A mikéntjét meg nem én fogom leírni mert nem foglalkozom ilyennel. Elég ha egyszer egy FB-hoz megszólalásig hasonló oldalra beírod a jelszavad, az meg hibára hivatkozva nem enged be és már el is van lopva. De vannak még módszerek...
Egyszer bemutatták nekem, hogy hogyan lehet gyanutlanul ellopni valaki netbank adatait (etikus hekker tartott eloadast, hogy mire figyeljünk). A lényege, hogy ha egy nyilvános wifire racsatlakozol, pl egy kávézó saját wifije es bekapcsolod a facebookot (vagy netbankba belépsz) , mar kész is. Mivel ha nem tudod 100%ra, hogy a kavezonak tenyleg a sajat wifijere mentél, akkor az is lehet, hogy valaki nyitott egy wpn-es hálózatot, amit a kavezo nevére nevezte el. Mivel ez egy zart hálózat, nem tudja a http leellenorizni az oldal eredetiségét es ha beirod, hogy facebook.com akkor egy kamu oldalra lepsz be, ami ugy nez ki, ahogy a kamu oldalt létrehozó megcsinalta, akar tok ugyan olyan, mint a facebook belépő oldala. Neki csak annyi a dolga, hogy lementse amit te jelszokent beirtal (ha automatikus belépés be van kapcsolva, akkor is mentesre kerül, mert nem a billentyűt nézi, hanem a beirt jelkodot)
Vaaagy valami ilyesmi, en csak fotoztam a rendezvényen, ennyi maradt meg:D
Remélem tudtam egy picit segíteni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!