Szerintetek feltudják törni a facebookomat? A jelszó nagyon hosszú, az e-mail címet nem tudja senki. A "https"-t is bekapcsoltam.
Kérdező!
Legalább azt áruld el, mi a csuda van a te facebookodon, hogy érdemes lenne feltörni? De ha ennyire félted, csinálj 3 fiókot, más más névvel és jelszóval, és használd felváltva. Egyébként épp tegnap olvastam, hogy még a 64 bites jelszavakat is fel tudják törni, igaz, csak a CIA rendelkezik hozzá eszközzel, de mit lehessen tudni. A te fiókod biztos megérné a fáradtságot.
Hát én csak szeretnék biztos lenni benne, hogy nem tudják feltörni a facebookomat, soha nem lehet tudni, ki mit tervez a hátam mögött.
De ha a feltörés tényleg több napos munkával jár, akkor megnyugodtam, ugyanis biztos vagyok benne, hogy a rosszakaróim nem értenek hozzá :)
Védekezés[szerkesztés]
A kulcs gyakori cseréjével a támadót folyamatos kulcskeresésre kényszeríthetjük. Vagy könnyen készíthetünk olyan kulcsot, amely feltörése akár több évet is igénybe vesz, még ha a föld összes személyi számítógépe annak feltörésén dolgozna. Az ilyen titkosítást gyakorlatilag feltörhetetlennek hívjuk.
Példa[szerkesztés]
Egy 128 bites kulcs esetén 2128 kulcs lehetséges.
Ez hatalmas szám: 340 282 366 920 938 463 463 374 607 431 768 211 456.
Ha lenne egy eszköz ami le tudna ellenőrizni 1 trillió (1018) kulcsot 1 másodperc alatt, annak a gépnek is 10 billió (1013) évig tartana kipróbálni az összes kulcsot. Ez több mint az univerzum kora ami körülbelül 13 milliárd (1,3x1010) év.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!