Kezdőoldal » Sport, mozgás » Vizi sportok » Mekkora pontyok élhetnek...

Mekkora pontyok élhetnek folyóinkban?

Figyelt kérdés
A minap a hozzám közel eső Tisza részen keszegeztem mikor csónakkal kikötött mellettem egy férfi. Mivel harcsázó bottal horgászott megkérdeztem hogy fogott-e valamit. Erre ő azt mondta hogy egy 7-es pontyot fogott de visszaengedte. Meglepődtem hogy harcsázó bottal pontyozik így rákérdeztem, hogy minek a bivalyerős szerelék. Erre ő előhúzott egy másik harcsázó botot ami ketté volt törve.

2018. szept. 2. 20:44
 1/5 anonim ***** válasza:

Eddig ismert legnagyobb példány: 31 kg tömegű volt.

Kifogva: 1959-ben a Duna szlovákiai oldala

2018. szept. 3. 05:27
 2/5 anonim ***** válasza:
Mi a különbség a harcsázó és pontyozó bot között?
2018. szept. 3. 11:41
 3/5 A kérdező kommentje:

A harcsázó bottal nagyon nagy nehezékeket lehet bedobni

például egy 2-300 grammos ólom meg se kottyan neki.

2018. szept. 3. 18:43
 4/5 anonim ***** válasza:

Nem, ez nem így van.

Más karakterisztikával rendelkeznek.

A harcsázó lényegében egy lendítésre lett kifejlesztve, minimális távokra.

Sok "pontyozóval" is be lehet küldeni 250g környékét, röhögve.

Mondjuk nekem a 140g 4 ágú tüskés kosár megáll a rába avfác vonalon könnyedén.

Sőt egy sima feederbot, 25-ös főzsinórral röhögve kergeti az amurt.(kagylóálló dobóelőke természetesen).

2018. szept. 5. 09:17
 5/5 anonim ***** válasza:

Nem a méret a számít. Én már fogtam olyan 5 kilós pontyot, hogy majdnem 30 percig kellett fárasztani, pedig sosem használtam gyenge szereléket. Egyszerűen állandóan kitört, beakart menni az akadóba.

Ha egy izmos folyóvízi hal, ami még nagyobb is, megindul, akkor tud károkat okozni a cájgban.

2018. szept. 5. 12:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!