Feeder method szett összeállítása, szerintetek ez megfelelő lenne?
Szeretnék egy method feeder szettet összeállítani, most ismerkedem még csak ezzel a technikával. Mohosz tavakon szoktam horgászni, max 50 méterre,3-5 kilós ponytokat szeretnék fogni. Kinéztem magamnak egy összeállítást, szerintetek megfelő?
Bot:Leeda concept GTX 360
Damil:Energo Team Excalibur Carp 200m 0,20mm Fluoro Carbon Zsinór
erő gumi:Power gum drennan 0,65mm víztiszta
Feeder kosár:NEVIS Inline Method Feeder kosár L 30 g
Előke:Carp Zoom Feeder Competition Method Rig 10-es Fluorocarbon Előkötött Method Előke
Orsó sajnos ez már megvan, (lehet lecserélem, tudom, hogy nem valami jó orsó) ORSÓ SILSTAR CKR 140 FS 50-es.
Tudnátok ajánlani jól bevált csalit method feederezéshez, mert vásároltam a hadorádón HALDORÁDÓ SpéciMethod Ball - Fokhagyma és Kagyló meg HALDORÁDÓ Pro Method Pelletet 7 mm - Ananászosta, de semmi kapásom nem volt rá.
Köszönöm.
A method lényegében főleg intenzív szelektatív "akváriumokban" működik.
Ahol kis területen jellegzetes foltok vannak.
Bányatavon az a 25g bejuttatott etető sokat nem ér.
Előtte ugyanoda sima drótkosárral (azaz a kör/négyzet alakú) egy jó 15-20 dobásnyi etetés sem árt.
Egy methodkosárnyi ~20-30g etető nem fog több tíz méterről csalogatni halat x méteres vizekben.
Ja meg ezek a műanyag csalik is inkább a színük miatt fogósak legtöbbször,mivel az aromájuk a kavart etetőfelhőben elenyésző.
Tipp : erjesztett kukoricát készíts, BŐ! lével.
Bányatavon bejött, hogy erjesztett magvak levével keverem az etetőt be, és halas mikropelletekkel dúsítom.
Szoktam takarmány kukoricapelletet hozzákeverni, ez felhőz.
Csalinak nagy kedvenc az erjesztett kukorica és a kis 8mm-es halibut pelletek.
(vagy házi halibut pellet, amit 20-as lazac hallisztes coppens halibut örleményből készítek.
Köszönöm a választ!
Esetleg a szerelékkel kapcsoaltban tudnál vmit mondani, hogy megfelel-e?
Köszönöm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!