Elektromos kapásjelző működik első fékes orsóval?
Szia!
igen megoldható a dolog, feltéve hogy a boton van zsinórklipsz, ami alá betudod huzni a damilt.
Ha nincs ilyen a boton, lehet rá tenni utolagosan is nem egy ördöngösség.
Valóban fel lehet tenni egy karika jelzöt, de ott az a gond, hogy
ott kell a bot mellett lenni, mert egy gyors vehemens kapásnál
el huzhatja a hal a botot karikástól jelzöstöl, mivel az orsó dobja nem enged utána
zsinórt! Amiröl én írtam a boton lévo klipsz használatával, ezt lehet megelözni,
és egy nem nyeletöfékes orsobol is ugy mond nyeletöset csinál, nem kell a bot mellett
készenlétbe lenni. Bedobás után a zsinórt be kell huzni ez alá a kliposz alá, utána pedig
az orsó felkapó karját kinyitni, és ha jön a kapás a jelzö sipol a klipsz segitségével pedig
a zsinór szabadon tud futni nem fogja el rántani a hal a felszerelést
Hát én gond nélkül szoktam használni első vagy hátsó fékes orsóval is, ha éppen nincs nálam nyeletős. Egyszerűen kilazítom a féket annyira, hogy egy erőteljes kapásnál ne tudja berántani a botot, teszek egy karikát vagy valamilyen kapásjelzőt a jelző mögé, hegy ejtésre is jelezzen és annyi.
Nyitott felkapókarral nem is horgásztam még csak süllőre, amikor nagyon finnyásan kapott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!