Horgászparadicsomba megyünk nyaralni. Még sosem horgásztam. Tanácsokat várok (? )
Szóval, olyan ház amihez külön halastó tartozik és kötelező a napijegy és a mázsálás. Hol vehetek horgászengedélyt arra a 3 napra, vagy igényelni kell, mi kell a kiváltáshoz?
Továbbá milyen alapfelszerelést béreljek?
Ha sikerül halat fognom, kivesszük a horgot és vissza szeretnénk engedni. De a mázsáláskor ugye el fogják hinni h nem fogtam semmit, ill. h visszaengedtem?
Minden tanácsot szivesen várok!
A bértavakon való horgászáshoz nem kell állami engedély, elég a napijegy, amit ott vehetsz.
2 féle botot ajánlok, egy pontyozót fenékre (mert pontyot fogni viszonylag egyszerű bértóból és lesz élmény), és egy 2-3 méteres spiccbotot könnyű szerelésel, hogy amíg nem jön a ponty, azzal tudsz snecizni, keszegezni partközelben, így nem unod meg a horgászatot. Ha kifogtad a halat, beleteszed egy haltartó hálóba, a hálót pedig beleteszed a vízbe. Nap végén lemérik a háló tartalmát és mehet vissza minden a vízbe. :)
Köszi, és ha bérelek 2 ilyen botot, ahhoz a szerelvényt is adják(jelzőúszó, horog, ami kell).
Még egy kérdés: a pontyozót mélyre, messzire kell bedobni és a másikat partközelbe, jól értem?
Szerintem ez egy jó ár: [link]
Állami horgászjegy bértavakon tudtom szerint nem kell, csak az ő napijegyük. De biztos, ami biztos, ha van elérhetőségük a honlapjukon, kérdezd meg.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!