Kezdőoldal » Sport, mozgás » Vizi sportok » Ki milyen horgásztippet tud...

Ki milyen horgásztippet tud ami tuti?

Figyelt kérdés
Szabolcsban az Oláhréti-viztározora készülök horgászni. Amit tudok róla, hogy nagyon törpeharcsás tó de vannak benne kapitális amurok, busák és pontyok is. Valaki tudna valami tippet, hogy mivel lehetne kikerülni a törpeharcsát? Esetleg valami tuti bevált tipp amivel oda lehet vonzani a nagy halakat is? Előre megköszönöm a válaszokat ha tudd valaki segíteni.
2018. márc. 29. 22:18
 1/6 anonim ***** válasza:
Nekem a kukoricát csontit is felvette meg a bojlit is. Tököm teli volt vele..nem válogatósak szóval ha ott horgászol ahol sok van akkor nem nagyon kerülheted ki
2018. márc. 29. 23:03
 2/6 anonim ***** válasza:
K. egyszerű. A törpe vízfenéken melózik. Ergo, úszózzál a fenék fölött 1 méterig és nem lesz törpéd.
2018. márc. 30. 00:09
 3/6 anonim ***** válasza:
Tigrismogyorót és az ananászos dolgokat állítólag nem szeretik.Ananászos etetőanyag és csalinál is lesz törpéd, de én úgy vettem észre jóval kevesebb, egy próbát megér.
2018. márc. 30. 12:07
 4/6 anonim ***** válasza:

Tévedés, hogy a törpeharcsa nem mozdul el a fenék közeléből, sőt inkább a pontyokat lehet kizárni a magasan lebegtetett csalikkal.

A törpeharcsa ellen egy megoldás van, ha a nálánál nagyobb halak érdeklődését sikerül felkelteni, és azok méretétől megrettenve a törpeharcsák távolabb húzódnak.

Ezt a gyakorlatban megvalósítani sokszor nem egyszerű, de sokszor megfigyeltük már, ha csak a tenyeres keszegek ráállnak az etetésre, nem nagyon van ott törpe, de a közelben ólálkodnak, ha elmennek a keszegek pillanatok alatt visszatérnek...

Nagyhalas pecánál annyiból talán könnyebb a szelektálás, hogy a nagyobb, darabosabb etető anyag, csali a pontyoknak, amuroknak csemege lehet, amivel a törpeharcsa nem tud mit kezdeni.

Félkeményre főzött takarmány kukorica, tigrismogyoró, borsó.

2018. márc. 31. 19:04
 5/6 anonim ***** válasza:
Lehet benne valami. Ahol van hal (értsd nem lavór, hanem normális víz) ott elsőként törpe jön, mindig. Aztán keszeg, és aztán ponty. Tehát ahol törpe van, az már jó, mert nem unatkozunk és lesz mit pucolni. A ponty amúgy egy irigy disznó, ha a törpék után 1-et már fogsz, szórd az etetőkukoricát de ne tonnaszámra, csak körön belül, és több is lesz.
2018. ápr. 1. 01:30
 6/6 Lajos54 válasza:
Attól függően, hogy melyik részén horgászol a víznek, van egy módszer, ami ha nem is tuti, de azért nem rossz. Amikor nagyon sok törpe volt abban a vízben, ahova rendszeresen járok, néha én is agybajt kaptam tőlük. A víz olyan, hogy lehet ugyan fenekezni is, de a legjobb eredményeket úszózással tudtam elérni, viszonylag közel a parthoz (és a bokrokhoz...), úgy 8-10 méteres távolságon belül. Ha nem etettem, elég kevés volt a kapás, annak is legalább a fele törpe. Ha betettem, jóval több volt a kapás, de 80-90%-ban törpe jött. Legjobban az olyan etetőanyagra jöttek ( a kis krampuszok), ami tartalmazott tökmag pogácsa őrleményt is. Egyszer kipróbáltam, hogy alaposan betettem oldalra, tőlem 6-7 méterre egy vízben álló bokor tövébe. Negyed-fél óra elteltével előlem szinte teljesen eltüntek a törpicsekek, és bár nem volt nagyon sok kapásom, de elég szépen fogtam szép keszegeket, pontyokat. Ha próbaképpen az etetésre dobtam, ott szinte azonnal jött a törpe. Ezt a módszert egy-két évig használtam, azóta hálisten a többszöri törpelehalászásnak köszönhetően már nincsen szükség rá.
2018. ápr. 1. 17:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!