Kezdőoldal » Sport, mozgás » Vizi sportok » 7 éves gyermek horgászhat a...

7 éves gyermek horgászhat a Balatonon?

Figyelt kérdés

Ha jól értelmeztem a jogszabályt 15 év felett kötelező a horgászvizsga.

Megkaphatja az állami engedélyt ezek szerint már most is természetesen a feltételek betartásával ami a gyermekhorgászokra vonatkozik?

2018. márc. 19. 12:36
 1/6 anonim ***** válasza:

Válthatsz ki neki ki gyermek-horgászjegyet (ez az állami jegy). Ha van gyermek-horgászjegye és területi engedélye, akkor 1 db bottal, egyhorgos készséggel, felnőtt felügyelete mellett horgászhat 3 éves korától, tehát 7 évesen is.

[link]

2018. márc. 19. 14:59
 2/6 anonim ***** válasza:
Es ugy tudom, hogy nem hasznalhat fenekezo modszert.
2018. márc. 19. 15:59
 3/6 anonim ***** válasza:

Gyermek horgászjegy egy lehetőség a 15 évnél fiatalabb gyerek számára, de nem kötelező... válthat ifjúsági horgász engedélyt is, ami elvileg több lehetőséget ad, de lényegesen drágább is.

Egy 7 éves gyerek számára tökéletes a Gyerek engedély, pláne, ha most kezd ismerkedni a horgászattal, tizenévesen már lehet gondolkozni, hogy gyerek, vagy ifjúsági jegyet váltson (utóbbihoz kell a horgász vizsga)

2018. márc. 19. 18:13
 4/6 anonim ***** válasza:

Én úgy tudom, hogy 12 éves kor alatt nem lehet horgászvizsgát tenni, ezért nem írtam az ifjúsági engedélyt, mert az vizsgaköteles.

A gyermekjegy viszont nem. Egy hétéves kisgyereknek valóban ez a legjobb választás.

2018. márc. 19. 19:58
 5/6 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a segítséget!
2018. márc. 19. 20:45
 6/6 Lajos54 válasza:

Régebben valóban így volt, a gyermekhorgász csak úszós felszereléssel horgászhatott. De ez egy ideje már megváltozott körülbelül azóta, mióta gyermekhorgász is tarthat meg "nemeshalat", bár általában havonta csak egyet. Egyetlen kitétel, hogy a felszerelésen csak egy horog lehet, de a készség lehet akár fenekező, vagy pergető is.

Természetesen az egyes helyi horgászrendek lehetnek ennél szigorúbbak is, valóban van olyan hely, ahol gyermek csak úszózhat.

Egy dolog megmaradt, amire ügyelni kell: 15 éves korig a gyermek egyedül nem horgászhat, csak felnőtt, de legalább 15. évét betöltött személy felügyeletével! És a felnőtt felelős érte, tehát az illető hiába nem horgász, neki kell ügyelnie rá, hogy a szabályokat betartsa a gyermek.

2018. márc. 20. 16:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!