Kezdőoldal » Sport, mozgás » Vizi sportok » Milyen szerelékkel a Balatonon?

Milyen szerelékkel a Balatonon?

Figyelt kérdés
Sziasztok. Megyünk pár napra a Balatonra hónap végén, pontosabban Badacsonytomajba. Itt felénk nagyobbrészt folyóvízi horgászati lehetőségek vannak, és a Tiszára, Szamosra szoktam járni. Feeder botok, illetve match botom is van, de akad harcsázó is. Szeretnék a Balatonon legalább 1 éjszakát végig horgászni ha már ott vagyok. Partról, nádas helyen, szerintetek milyen szerelékkel, milyen csalival érdemes ott próbálkozni? Milyen halakra számíthatok?

2017. aug. 3. 14:42
 1/7 anonim ***** válasza:
Fenekező módszerrel érdemes, 2 tűvel, etetőkosárral. Dévér és karikakeszeg garantált (csonti, giliszta, csemegekukorica), de ha szerencséd van, akkor ponty is lehet. Tavaly ízesített, előre kifúrt kemény kukoricával fogtam őket. Ha ragadozóra mész, akkor kishallal süllőre van esélyed. Nappal lehet balin is, de azt inkább pergetve.
2017. aug. 3. 19:12
 2/7 anonim ***** válasza:

2 tű az mit takar?

Ha horgot : mondok 1 jó dolgot.

2 horog semmivel sem több esély mint 1 .

Az etetésre mennek oda a halak,annak van felhője az áramlatban,az terül el nagy területen,nem az 1 szem kukorica vagy 2 szem csonti.

Tudod miért nincs nagyobb esélyed vele?

Mert ha oda talál az etetésre és ott marad akkor megtalálja a csalit mindenképpen,ha nem marad akkor a csalit sem fogja.

Semmivel sincs több esély.

Max ha törpeharcsa tanyán vagy,ahol zabál mint az atom,akkor 2 horog oké,főleg egy beékelődött nehéz kosárral.

Mind a match mind a feeder jó lehet.

Attól függ hol horgászol.

Nádas előtt jó buli horgászni.

Én nem match bot,hanem valami 1 fokkal keménnyebbel horgásznék.

"nádi pontyozós" cuccot,ha éjszakai horgászat.

30-as fő és 20-22-es előke zsinór.

3-4 2 kezes marék büdös kukoricát napnyugta előtt be ,és meghorgászni,néha ráetetve etetőanyaggal.

Beérik.

Ha nappal is horgászol sima feeder és match botos,felhős (löszös,ttx-es,tejporos) etetővel csontival,kukoricával ,és jön a keszeg-ponty.

2017. aug. 3. 21:30
 3/7 anonim ***** válasza:

"2 horog semmivel sem több esély mint 1 ."

Ezzel nem értek egyet. Fogtam már egyszerre két keszeget, tehát nagyobb az esélyed. Másrészt arra is nagyobb az esélyed, hogy ha az egyik horgot nem veszi észre, akkor a másikat talán... Mivel feljebb van kötve, és nem megy az iszapba. Az egy horog inkább pontyra vagy nagyobb halra javasolt, hogy ne vigye bele akadóba.

2017. aug. 4. 18:35
 4/7 anonim ***** válasza:

Én sem vagyok híve a két horgos szereléknek. 50 éve, gyerekkoromban fogtam úgy törpét, hogy mind a két horog a szájában volt. :-))

A halak nem olyan élhetetlenek, mint gondolod, utolsó. Megtalálják a csalit, ha van étvágyuk, akár az iszapban is.

2017. aug. 4. 19:22
 5/7 anonim ***** válasza:

Igen,ha megy a hal eszik meg minden,akkor foghatsz 2 horoggal 2 keszeget is tény.

De ha az egyik horgon lévő keszeg 1 mp-vel előbb jelez be akkor már csak 1-et fogsz,eléggé egyszerre kell a kettőnek akadnia ...

Na meg 38-40 fok nonstop,most jön a front.

Ugyan... 1 horog is elég,sőt több nem is kell.

Mivel az etetőanyagod fogja eldönteni,ha azt megtalálja és ott marad és túra a környékét akkor a horgot is megfogja.

Mivel a hal nem abban a 3x4 centis körben szív és 1 helyben lebeg.nem

2017. aug. 4. 19:36
 6/7 paper_chaser ***** válasza:
Szerintem is elég egy horog. Esetleg, ha van ismerősöd, aki bevezet a Balaton világába, tud pár jó helyet, akkor könnyebb dolgod lehet, de ha ilyen nincs, akkor sem hiszem, hogy üres lesz a szák.
2017. aug. 4. 22:21
 7/7 Dionysos válasza:

Nos, én 1988-ban horgásztam először a Balatonon. Pár éve sajnos már csak vendéghorgászként tudok lemenni, de tavaly pont ilyen esetem volt. Próbaképpen feltettem 2 horgot, az, akivel horgásztam, csak egyet. Nekem 10 percenként jött a hal, neki óránként, ő csak keszeget fogott, én pontyot, bodorkát, gardát is. Egy kivételével az összes halam a felső, második horogra jött.

Én is csak egy horgot szoktam feltenni, de néha érdemes próbálkozni...

2017. aug. 11. 08:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!