Milyen szerelékkel a Balatonon?
2 tű az mit takar?
Ha horgot : mondok 1 jó dolgot.
2 horog semmivel sem több esély mint 1 .
Az etetésre mennek oda a halak,annak van felhője az áramlatban,az terül el nagy területen,nem az 1 szem kukorica vagy 2 szem csonti.
Tudod miért nincs nagyobb esélyed vele?
Mert ha oda talál az etetésre és ott marad akkor megtalálja a csalit mindenképpen,ha nem marad akkor a csalit sem fogja.
Semmivel sincs több esély.
Max ha törpeharcsa tanyán vagy,ahol zabál mint az atom,akkor 2 horog oké,főleg egy beékelődött nehéz kosárral.
Mind a match mind a feeder jó lehet.
Attól függ hol horgászol.
Nádas előtt jó buli horgászni.
Én nem match bot,hanem valami 1 fokkal keménnyebbel horgásznék.
"nádi pontyozós" cuccot,ha éjszakai horgászat.
30-as fő és 20-22-es előke zsinór.
3-4 2 kezes marék büdös kukoricát napnyugta előtt be ,és meghorgászni,néha ráetetve etetőanyaggal.
Beérik.
Ha nappal is horgászol sima feeder és match botos,felhős (löszös,ttx-es,tejporos) etetővel csontival,kukoricával ,és jön a keszeg-ponty.
"2 horog semmivel sem több esély mint 1 ."
Ezzel nem értek egyet. Fogtam már egyszerre két keszeget, tehát nagyobb az esélyed. Másrészt arra is nagyobb az esélyed, hogy ha az egyik horgot nem veszi észre, akkor a másikat talán... Mivel feljebb van kötve, és nem megy az iszapba. Az egy horog inkább pontyra vagy nagyobb halra javasolt, hogy ne vigye bele akadóba.
Én sem vagyok híve a két horgos szereléknek. 50 éve, gyerekkoromban fogtam úgy törpét, hogy mind a két horog a szájában volt. :-))
A halak nem olyan élhetetlenek, mint gondolod, utolsó. Megtalálják a csalit, ha van étvágyuk, akár az iszapban is.
Igen,ha megy a hal eszik meg minden,akkor foghatsz 2 horoggal 2 keszeget is tény.
De ha az egyik horgon lévő keszeg 1 mp-vel előbb jelez be akkor már csak 1-et fogsz,eléggé egyszerre kell a kettőnek akadnia ...
Na meg 38-40 fok nonstop,most jön a front.
Ugyan... 1 horog is elég,sőt több nem is kell.
Mivel az etetőanyagod fogja eldönteni,ha azt megtalálja és ott marad és túra a környékét akkor a horgot is megfogja.
Mivel a hal nem abban a 3x4 centis körben szív és 1 helyben lebeg.nem
Nos, én 1988-ban horgásztam először a Balatonon. Pár éve sajnos már csak vendéghorgászként tudok lemenni, de tavaly pont ilyen esetem volt. Próbaképpen feltettem 2 horgot, az, akivel horgásztam, csak egyet. Nekem 10 percenként jött a hal, neki óránként, ő csak keszeget fogott, én pontyot, bodorkát, gardát is. Egy kivételével az összes halam a felső, második horogra jött.
Én is csak egy horgot szoktam feltenni, de néha érdemes próbálkozni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!