Nevis horgászbot, orsó márkáról vélemény?
Nekem nem jöttek be, se az orsó ,se a bot.
(feederek).
Az orsó 3 hónap után lötyögött a tengely, és a nyeletőfék rögzítő stiftje eltörött (műanyag...)
A boton pedig a keverő gyűrű ,és 6. megadta magát.
Ahogyan sok mindenben, a Nevis botokban is széles a választék. Én pár éve vettem egy akciós készletet, 2 db Nevis Winner bot, és a hozzá tartozó orsó (60-as).
Jól néztek ki, bár az orsókról az első pillanatban megállapítottam, hogy egy kicsit kotyog. Az első évet majdnem kihúzták gond nélkül, de őszre (kb. 40 alkalom után) az egyik botnak két gyűrűje is megadta magát. A lába, ami ponthegesztéssel van felrakva, levált. A fogantyú részen lévő borítás is vacak, a spirálisan feltekert valami habosított anyag széjjelcsúszott, lejött. Az orsó rögzítő menetes része felett lévő műanyag kupak (mindkét boton) eltörött.
Az orsókról is közben kiderült, hogy nem a legjobbak: a zsinórt kicsit kúposan tekeri fel mindkettő, 30-asnál vékonyabb zsinórral többször is megtörtént, hogy a felkapókar görgője mellé becsípődött a zsinór, persze dobáskor szakadt is. A dob alatti tengely rögzítő (balmenetes) anya rendszeresen kilazul (egy-két alkalom után), hiába szorítom meg. Ilyenkor majdnem szétesik az orsó. Ráadásul az egyiknek a hajtókarja (amikor egy kb. fél kilós halat tekertem kifelé, eltörött. Látszott a törésvonalon, hogy hibás volt az öntvény.
Nem állítom, hogy minden Nevis termék ilyen pocsék, de a Winner-nek ez a szériája nekem nagyon nem vált be...
én most vettem pár hete meg egy nevis mantaray match-et majd jövő héten próbálom ki de erről eddig csak jót hallottam és én is jónak ahogy a kezembe vettem
ha esetleg érdekel majd az első peca vele, akkor megbeszélhetjük privátban
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!