Iszapos aljú, akadó tóban hogyan lehet pontyot fogni?
Van egy tó a közelemben az erdőben. Körbe fák, néhány kitaposott hely. Az egész alja tiszta falevél, kavics és bedőlt fával van tele. Beszélgettem régebb óta itt horgászókkal és van aki 1 év alatt 1 pontyot fogott. A keszegek felveszik a fenekezőt állítólag. Pedig van benne ponty, mert láttam már őket csoportosulni, de azt mondják nagyon óvatos, vad halak ezek, amiket ha meg is akasztasz megtép.
A fák miatt nem lehet 3 méternél hosszabb botot használni, de még az is hosszú. Milyen tippetek van?
És esetleg egyetlen darab horog hajszálelőkére fűzött kukoricával beválhat?
Már rég gondolkozom ezen, hogy csak egy horog, rá kukorica meg pár marékkal rászórni. Ezt a nád elé betenni.
Köszönöm egyébként a választ, feltolós szereléket már rég nem használtam, hirtelen nem is gondoltam rá.
Az a lényeg, hogy "meglebegteted" a csalit és a horgot. Hungarocell, pufi, bármi... Hajszálelőke vagy anélkül.
Damilnak pedig fonott, azt nem tépi meg.
Régi módszer...
Beszokott vállni.
Viszont én úgy kezdeném,fullasztott lebegő csontit szórnék kb 20-30 szemet (fél tenyérnyit)...
2-3 helyre,amit megtudok figyelni...,illetve sima süllyedőből egy minimálisat kb 10-10 szemeket...
Ami süllyed lassan arra felfigyelhet a ponty.
Ha feljön ,azt látod a vizen.
És mehet a kenyér.
Viszont ,ha ismeretlen víz,vagyis nem szoktak hozzá a modern csalikhoz...,akkor 1 szem 8-as lebegő popup ,vagy 10-es popup be is válhat.
De az 1 szem kukorica+pufi is jó lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!