Kezdőoldal » Sport, mozgás » Vizi sportok » Iszapos aljú, akadó tóban...

Iszapos aljú, akadó tóban hogyan lehet pontyot fogni?

Figyelt kérdés

Van egy tó a közelemben az erdőben. Körbe fák, néhány kitaposott hely. Az egész alja tiszta falevél, kavics és bedőlt fával van tele. Beszélgettem régebb óta itt horgászókkal és van aki 1 év alatt 1 pontyot fogott. A keszegek felveszik a fenekezőt állítólag. Pedig van benne ponty, mert láttam már őket csoportosulni, de azt mondják nagyon óvatos, vad halak ezek, amiket ha meg is akasztasz megtép.

A fák miatt nem lehet 3 méternél hosszabb botot használni, de még az is hosszú. Milyen tippetek van?

2017. szept. 2. 18:06
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Feltolós szerelékkel.
2017. szept. 2. 18:43
 2/9 A kérdező kommentje:

És esetleg egyetlen darab horog hajszálelőkére fűzött kukoricával beválhat?

Már rég gondolkozom ezen, hogy csak egy horog, rá kukorica meg pár marékkal rászórni. Ezt a nád elé betenni.

Köszönöm egyébként a választ, feltolós szereléket már rég nem használtam, hirtelen nem is gondoltam rá.

2017. szept. 2. 18:48
 3/9 anonim ***** válasza:

Az a lényeg, hogy "meglebegteted" a csalit és a horgot. Hungarocell, pufi, bármi... Hajszálelőke vagy anélkül.

Damilnak pedig fonott, azt nem tépi meg.

2017. szept. 2. 19:08
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Kopasz horog, rá kenyér ami a víz tetején úszik! Ha messzebb akarod akkor lehet még olyat is variálni, hogy az etetőkosaras módinál csúzlival lövöd be a cájgot és egy 2 méteres bottal húzod ki (kinyitott felkapókarnál lövöd be)
2017. szept. 3. 11:16
 5/9 A kérdező kommentje:
Oké, köszönöm. Ki fogom próbálni. Főleg a kenyeres módszer érdekelne, hogy beválik-e majd.
2017. szept. 3. 13:53
 6/9 anonim ***** válasza:

Régi módszer...

Beszokott vállni.

Viszont én úgy kezdeném,fullasztott lebegő csontit szórnék kb 20-30 szemet (fél tenyérnyit)...

2-3 helyre,amit megtudok figyelni...,illetve sima süllyedőből egy minimálisat kb 10-10 szemeket...

Ami süllyed lassan arra felfigyelhet a ponty.

Ha feljön ,azt látod a vizen.

És mehet a kenyér.

Viszont ,ha ismeretlen víz,vagyis nem szoktak hozzá a modern csalikhoz...,akkor 1 szem 8-as lebegő popup ,vagy 10-es popup be is válhat.

De az 1 szem kukorica+pufi is jó lehet.

2017. szept. 3. 15:03
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Ha olyan a hely, egyelőre ne akarj halat fogni, csak szoktasd a kenyérhez! Minden nap ugyanabban az időben (amikor pecáznál is) kimész és elkezded bedobálni a friss kenyeret, ami a víz tetején úszik. Ezzel egyidőben olyat is gyúrj jó sokat ami lesüllyed. A halakat egészen a széléig ki lehet ezzel szoktatni, s ha a kertitavas halakat veszem alapul, még a kezedből is meg fogják enni. Fluorcarbon (vízben nem látszódó) damil normális horog és csúzlizd be, majd vontasd a tetthely fölé. Ezerszer érdekesebb mint a hülye bojli mellett tespedni egy nyamvadt sörrel.
2017. szept. 3. 17:09
 8/9 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, ez a csúzlis dolog meg szerintem különösen jó ötlet. :)
2017. szept. 5. 11:48
 9/9 A kérdező kommentje:
A gond annyi, hogy idén már sajnos nem lesz sok időm kijárni hét közben. Szóval lehet csak jövő nyáron sikerül kipróbálni.
2017. szept. 5. 11:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!