Milyen horgászbotot ajánlanátok úszózáshoz? Orsóval együtt? 10000-15000 ft között? Pellettel lehet pontyot fogni? Milyen csalival lehet a legtöbbet fogni?
1. én egy feederbotot javasolnék,ha match botot vennél azzal csak úszózni tudnál és kb ennyi.
Ezzel viszont feederezni is.
Pellet : legfogósabb csalik egyike,de még mindig helyzet és helyfüggő,hogy mivel leszel eredményes.
Mert lehet,hogy 2 szál fűvel többet fogsz mint a legdrágább pellettel.
Nem olyan a dolog,hogy "ez jó ez a legfogósabb 100% garancia".
ezt tudom ajánlani.
Úszóba főleg a test nélküli waggler-t tudom még,precíz PERFECT STRAIGHT MATCH SENSITIVE 8 G
Amikor nagyobb táv a cél,avagy nagyobb csali : testes waggler pl -> WALTER SERIE WORLD CHAMPION MATCH 14 G ilyesféle formavilágút nézz (főleg a toldott vékony antenna a lényeg!)
Illetve dögmelegben tudom ajánlani,vagy pelletezésnél,vagy bármikor : TOP MIX METHOD WAGGLER 25 G etető kosár + úszózás minden dobásnál eteted a helyedet :)
Évek óta nem vettem csontit és gilisztát,de úgy 120-150 ft körül lehet.
Legtöbbet egyik csalival sem lehet fogni,ez nem olyan,hogy 1 féle,1 típus 1 íz és azzal lehet a legjobban.
Hely,idő,feltételek keveréke,hogy mi akkor a fogós.
2 fajta horgász létezik.
Aki leül a fotelbe belesüppesztett 5 méteres farral és az 1 féle etetőanyaggal megtölti a kosarat ,feltűz 1 kukoricát órákat ül mozdítatlan csalival ,kiemeli újra tölti a kosarat és 50 centivel odébb dobja "hátha ott a hal" ,illetve aki alkalmazkodik,keresi a halat 10-20 perc múlva változtat keresi stb... és fog!
Mert a hal nem egy helyben van.
A pálinkás, vagy mézes kukorica az étvágytalan időszakok csalija. Ilyenkor előfordul, hogy kapásra tudod vele ingerelni az egyébként étvágytalan pontyot. Ritkán, csak sikertelen próbálkozás után szoktam használni. Egyébként volt egy csodacsalim. Tejes kukoricát kicsit megfőztem (nem egészen puhára!), és házi szilva pálinkába tettem el. Egy félliteres üveghez egy vaníliás cukrot tettem. Éveken keresztül elállt, és mindig volt nálam egy kis üvegben. Utolsó mentsvárként ezt szoktam kipróbálni.
De mindennél fontosabb a szerelék finomsága. Én azért vagyok rettentetetlen híve a feltolós szereléknek, mert annál ha csak ránéz a hal a csalira, már azt is észreveszed. :-))
Én szívesen használom a kukoricát,de ilyen "natúr" ízesített változatban szerintem nem emelkedik ki a többi közül.
Én erjesztve szoktam elkészíteni és használni.
A lényege : kemény,takarmánykukorica a vödörben félig,háromnegyedig.
Erre rá víz és tej keveréke 1/3 arányban vagy 1/2 arányban.
A tej nyugodtan lehet a "savanyú" hisz úgy is az lesz a vége.
Napos helyre lefedve pici szellővel szoktam tenni min 1,5 hétre,amikor a szemem könnyezik olyan büdös akkor jó.
Ez-az alap 2-3 féle varriációban szoktam ízesíteni.
Chili-por + 1-2 szárított morzsolt chilit szoktam az erjesztés előtt hozzáadni a kukoricához és közbne...Illetve kevergetem így közben.
Sose hagyott cserben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!