Egy 7 méteres bolognai bothoz, milyen hosszú merítőszákot célszerű használni?
Figyelt kérdés
Szemezek a 7 méteres bolognai botokkal, de rájöttem, hogy az árához még hozzá kell dobni egy merítőszákot is... A 7 méteres bothosszhoz mekkora hosszúságú, méretű és egyéb tulajdonságokkal rendelkező szákba célszerű invesztálni? (tóra kellene partról, ponty, dévér, amur)
Gondoltam arra is, hogy amíg nincs meg rá a pénz, az amúgy semmire se használt, de jó hosszú és a kocsiba is pont beférő festékes toldónyelet ráalakítom a szákra, és a végére teszek poliuretán gyűrűket, hogy ne süllyedjen el. (csak ne lenne olyan nehéz)
#bolognai #merítőszák
2017. aug. 8. 13:26
1/14 anonim válasza:
Én 4 méterest használok hozzá. Kicsit nehéz, de ezzel már a spicctörés veszélye nélkül kiveszek bármit.
2/14 A kérdező kommentje:
Az összepakolva mekkora? Tudnál linket adni hozzá?
2017. aug. 9. 10:04
4/14 anonim válasza:
5/14 A kérdező kommentje:
Ez egész jó összeállítás! Az a monofilnak írt háló (Ez sima, 100-as damilból font háló akar lenni ha nem marketingritzsával fogalmazunk?) megszívja magát vízzel, nyálkával? Magyarul büdös ha horgászat végén kirázva a víztől berakom a kocsiba, vagy esetleg a parton letörölgethetem ecetes ronggyal, szagtalanítható? (Ez sajnos egy sarkalatos kérdés lett, a sima hálók irtó büdösek tudnak lenni és nem tudom mindig azonnal kiteríteni az erkélyre.)
2017. aug. 9. 16:25
6/14 anonim válasza:
Igen, ez egy damilos háló, de még sosem mértem hányas damilból van. A horgászat végén egy párszor meghúzgálom a vízben lerázom, majd néhány perc múlva megy a kocsiba. Nem szokott szaga lenni. Könnyű belőle a halat kiszedni ezért gyors pörgős pecára is alkalmas. Rakósbotozáshoz is ezt használom csak akkor a nyélnek az utolsó tagját leveszem, mert ahhoz elég a rövidebb és úgy azért jóval könnyebb kezelni.
7/14 A kérdező kommentje:
Akkor ilyen kell nekem, csak összecsukható kerettel. Szörnyű szag tud terjengeni a kocsiban, ha befülled a levegő másnap, garázs meg sajnos nincs. A halakat diszperzites vödörben utaztatom konzervhering módjára, jégakkuval vegyítve. De ha jól értem, akkor a nyeled nem is teleszkópos, hanem összecsavarozós, azzal a colos vagy talán witworth menettel ami a bottartókon és a szákon is van, ugye?
2017. aug. 9. 19:20
8/14 anonim válasza:
Sima teleszkópos nyél, egyszerű kompozit anyagból és a legolcsóbb fajta. A végén meg a hagyományos horgászmenet van, tehát bármilyen merítőfej beletekerhető. Úgy szoktam szétszedni, hogy a nyéltag végén lévő záródugót letekerem, kihúzom belőle a másik három tagot és csak azokat használom. Így kb. 3 m hosszú és lényegesen könnyebb. Egyébként több célra is szoktam használni, pl. csináltam hozzá egy belecsavarozható sarlót és azzal szoktam kitisztítani a hínárt meg a nádat a horgászhelyen. Egy másik fejjel meg cseresznyét vagy más gyümölcsöket szedek vele a fákról :)
9/14 A kérdező kommentje:
Zseniális! :)
2017. aug. 9. 23:02
10/14 A kérdező kommentje:
Na egy 3 méteres teleszkópos lett a befutó (ez még pont befért a kocsiba a botok mellé, a 4 méteres már nem) egy 46x57x30-as damiloskerettel. A 7 méteres bolognaiból pedig az első megemelés után rögtön a 6 méteresre módosult a cél. :)
2017. aug. 10. 15:49
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!