Szeretnék magántavon horgászni. Horgászvizsgám van. Milyen papírokkal, engedéllyel kell még rendelkeznem?
Horgászvizsgám van, korábban már horgásztam egyesületi tavakon, volt állami, területi engedélyem, csak apám intézte nekem ezeket (kiskorú voltam).
Szóval jelenleg van horgászvizsgám és ennyi. Szeretnék magántavakon napijegyesként horgászni. Milyen iratok kellenek még oda?
Állami jegy biztosan kell, azt tudom (2200 Ft nálunk).
Ezen felül kell még valami? Egyesületi tagnak kell lennem és fizetnem kell tagdíjat?
Szeretném belőni, hogy kb milyen költségekkel járna ez az egész.
Hát én asszem 5200Ft-ot fizettem.
Ebben benne van az éves egyesületi tagdíj, 2200Ft-os állami jegy, a MOHOSZ bélyeg és az a pár száz forint amit a kiállításért számolt fel az egyesület.
Éves területi jegyet nem vettem, mivel nem járok olyan sokat ki, illetve ha módom van rá eljárok más vizekre is.
Nem tudom hol laksz, de ha bemész a megyei HOSZ-ba, ott egyesületi tagság nélkül még olcsóbban megcsinálják.
Merre laksz?
Szegedi vagyok, de az egyesületi tavakat, folyókat idén még kerülném. Van 1-2 nagyhalas magántó, ahová kijártunk az utóbbi években (akkor még állami jegyet nem kértek), viszont most már valószínűleg kérnek, mint ahogyan elméletileg mindenhol.
Szóval a kérdésem röviden tömören annyi, hogy állami jegy kiváltásán kívül milyen költségek merülhetnek még fel. 2200 Ft az állami jegy+ fogási napló, de van itt ilyen, hogy tagdíj, ami 3-4 ezer ft, amit nem szeretnék kifizetni a fentebbi okok miatt, tényleg csak amit muszáj.
Figyi ha szegedi vagy akkor fogod magad és a papírodat a vizsgáról és bemész ide a csongrád megyei hosz-ba. Ez ott van valahol a régi víztorony körül.
Elmondod neki mit szeretnél, tuti fognak segíteni. De szerintem sokkal olcsóbban ők sem fognak neked papírokat adni. Szerintem az állami jegyet (2200Ft) + a MOHOSZ szövetségi bélyeget (2000Ft) akkor is meg kell venned. Plusz még kiállításért, tok stb is szoktak kérni 500Ft körüli összeget.
Egyébként pedig tudtommal a legtöbb a magántón is megkövetelik már az állami horgászjegyet. Pont azért hogy ne menjen oda boldog, boldogtalan horgászni akinek van egy szál botja, de lövése sincs a halakról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!