Kezdőoldal » Sport, mozgás » Vizi sportok » Házi, minőségi etetőanyag?

Házi, minőségi etetőanyag?

Figyelt kérdés

Kiváncsi vagyok.

Mert a 300 ft/kg-s boltit etetőt sokszor szemeteknek érződnek.

a törpe eszi,a sneci eszi azt helo. (igaz a kedvenc etetőim Dovit,lantos,timár 350/kg! azok a duplájukat érik szerintem) a minőségire szeretnek sokszor 800-1000 ft/kg-t elkérni.

Arra gondoltam,hogy ha az alap etetőt úgy is gabona meg egyéb őrlemények,akkor minek adjon az ember ki nagy pénzt

Házilag miből állítanátok össze?

Nem réteslisztre gondolok,hanem háztáji anyagok ,mint mindneféle takarmány,gabonafélék stb...

2017. máj. 8. 12:56
 1/2 anonim ***** válasza:

Elkeserítelek, minőségi etetőanyagot nem tudsz otthon lényegesen olcsóbban összeállítani, mint amennyiért a boltban adják...

A minőségi etetőanyagokba minőségi alapanyagok kellenek, amit kis tételben, kisker áron(drágán) tudsz beszerezni, sőt nem is biztos, hogy be tudod szerezni.

A sütemény őrlemények közül csak darált kekszet tudsz megfizethető áron élelmiszerboltban vásárolni, ami nagyon jó, bevált adalékanyag.

A horgászboltokban kapható piskóta, linzer őrlemények hígítva vannak, ergo az egy kilós kiszerelés nem egy kiló süteményt tartalmaznak.

Olajos magvakat, azok őrleményt sem könnyű jó áron beszerezni: kendermag, lenmag, földimogyoró, tökmag.

A napraforgó a legolcsóbb, és könnyen be is szerezhető takarmányboltokban.

A kenyér is jó etetőanyag adalék, zsemlemorzsa sok gyári etetőben is van.

Tejpor, Purazamat (takarmány ízesítő) takarmányboltokban beszerezhető, meg lehetne még sorolni a minőségi összetevőket, amelyek szükségesek a "minőségihez", de a lényeg, hogy nem lesz olcsóbb, mint a bolti, legfeljebb tudod, hogy mit raktál bele.

Takarmányokkal lehet spórolni, de az nem minőségi etetőanyag lesz: veszel valamilyen tápot (kismalac, borjú indító, pulyka) és össze kevered áztatott kenyérrel - kilóra ez is 200-250 forint körül lesz.

Amivel egyértelműen lehet spórolni az a takarmány: megveheted a főtt búzát, főtt kukoricát kilós kiszerelésekben a horgászboltban, vagy veszel 10-15 kilót a takarmányboltban, és porciókra osztva megfőzöd...

2017. máj. 9. 02:35
 2/2 anonim ***** válasza:

Én sokat próbálkoztam házi etetőanyaggal, sok értelme nincs, ahol van hal, ott a bolti, akár drágábbal is, kevéssel oda tudod csalni őket, de olcsóbbal is. Ahol nincs hal, ott szórhatsz több tonnát is, attól nem szaporodnak a halak. Régebben etetőanyag nélkül horgásztak, oda kell dobni, ahol a halak vannak! ;)

Esetleg fix helyen akarod őket tartani? Felesleges gondolat.

Azért próbálkozz nyugodtan, add egy kis pluszt!

Tippek:

-takarmány bolt.

-teskó, aromák, szószok.

-bolti etetőanyag turbózás.

2017. máj. 14. 11:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!