Kezdőoldal » Sport, mozgás » Vizi sportok » Tokhalra szeretnék horgászni...

Tokhalra szeretnék horgászni milyen csali használjak és etetöanyagot?

Figyelt kérdés
Hallotam már kukorica hallisztes pellet csonti

2017. márc. 4. 18:06
 1/8 anonim ***** válasza:
67%
Kifejezetten tokhalra menni igencsak elvetemült ötlet. Szerintem bojlival próbálkozz, arra befigyel egy-egy ponty is.
2017. márc. 4. 18:40
 2/8 A kérdező kommentje:
Nem feltétlenül tokhal csak még nem fogtam soha és akarok már
2017. márc. 4. 19:00
 3/8 anonim ***** válasza:
2017. márc. 4. 19:51
 4/8 anonim ***** válasza:

A tokhal lényegében szeret mindent...

Nálunk (Ausztria) a "Hold tavon" de inkább eredetiben,mert úgy nem hülyeség : Mondsee-n,"hemzseg".

Megfogni pedig nem egyszerű,harcsázás közben a halszelet,amit 3-4 napig kánikulai napon hagyunk büdösödni arra is milliószor rá rabol.

Amikor dupla 20-as bojlival mennénk amurra (legtöbbször hallisztes alapú,ananászos vagy halas-robin redes) imádja.

A toknál a megfoghatóság inkább : eszik-e és az etetésen van-e.

Magyar vizekben sajnos olyan az állomány,hogy ha van egy adott részen 20 ponty ,ott 1 tok.Ezért is nehezebb megfogni,Ausztriában olyan mint az Amur ,3 ponty mellé minimum van 1 tok.

Ha eszik és az etetés környékén van ,akkor jó eséllyel viszi.

Nekünk a fanyar-édes ízek és a halasra ment.

Fanyar édes : narancs,vagy ananász vagy szeder ,de a kék áfonya is ment...

2017. márc. 5. 08:53
 5/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat kipribálom a tippeket
2017. márc. 5. 21:15
 6/8 anonim válasza:
Imádja a halas,büdös dolgokat
2017. aug. 19. 00:45
 7/8 NorbertDahlgren ***** válasza:
Szia. Ha még aktuális a kérdés..leírom, én hogy csináltam. A tokok szeretik az iszapban élő puhatestűeket, férgeket, a halas, büdös csalikat. Én így kombináltam egy "tokhalas etetőanyagot": 2 kg 16 mm-s halibut pellet, 1 kg 20 mm-s halas (halibut) bojli, aminek a felét félbe-negyedbe vágtam. Ehhez felkockáztam fél kg trappista sajtot, fél kg nyers csirkemájat. Tettem bele kishal darabokat, fagyasztott szardíniát kiolvasztva, 3-4 darabra vágva. Nem sokat, kb 1 marékban 1 haldarab. Csak úgy nyomokban. Ezen kívül 10 doboz vastag gilisztát is hozzáadtam, élve, had mozogjon. Ezt az egészet felöntöttem fél liter haldorado tenger kincse aromával. Ezt a mennyiséget 3 napos horgászatra csináltam, elég is volt. A 3 este etettem be belőle alapozásként, illetve minden csali frissítésnél 1-2 marékkal rászórtam. Csalinak használtam bojlit, pelletet, 1 szemet, hajszálelőkén, ugyanazt, ami az etetőanyagba is volt. Csaliztam sajtkockával és gilisztával is. A gilisztát simán a horogra tűztem. Mindegyikkel fogtam tokot, de persze a pontyok is őrjöngtek ettől az etetéstől. Fogtam azt is szép számmal. A legfogósabb a gilisztacsokor volt. De hozzáteszem: ez egy műanyag tó volt, ahol azért van halsűrűség...
2018. febr. 21. 18:41
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönőm
2018. máj. 15. 08:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!