Kezdőoldal » Sport, mozgás » Vizi sportok » A kenu mit erősít? Nem tudom,...

A kenu mit erősít? Nem tudom, hogy kajakozzak vagy kenuzzak. Ugyebár a jobb kezemmel fogom a nyelét az evezőnek, a bal kezemmel meg tolom. Mind a két kezet erősíti vagy csak az egyiket?

Figyelt kérdés
2008. okt. 14. 19:12
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
szia! a kenu kifejezetten "kemény" sport, és nagy teljesítőképességet igényel. gondolom ezzel egyet értesz. :) mivel a kenuval a közlekedés "egyoldalú" vagyis egy oldalon húzzuk az evezőt, ezért nem egyformán dolgozza az izmokat. alapvetően szinte minden "fontosabb" izmot megdolgoztat a sport: hát, mell, váll, kar... de nem egyformán hat a két karra a pozíció miatt.
2008. okt. 14. 21:56
 2/13 anonim válasza:
100%
Szia!Én 10 évig kajakoztam versenyszerűen,inkább azt ajánlanám.Nem azért,mert elfogult vagyok,vagy ilyesmi,igazából elég ártalmas mindkét sport a hátra nézve,meg a derékra,de a kenu jobban,mert ott ugye inkább csak az egyik oldaladat használod.Nem a kezedre gondolok,hanem a hátadra,derakadra,ilyesmi.Ha megnézed jól a kenusokat,akkor elég fredék,lehet látni a járásukon:)Meg a térded is eléggé szétmegy.DE ez nem garancia,egyénfüggő,és ha ez téged nem zavar,akkor tudom ajánlani,mert nagyon jó sport(bár mindkettő nagyom jó) :)
2008. okt. 19. 09:24
 3/13 A kérdező kommentje:
Ezt hogy érted, hogy tönkre megy a derekam meg a hátam?
2008. okt. 19. 15:12
 4/13 anonim válasza:
100%
A kenu egyoldalassá tesz kenuztam 4 évig aztán váltottam kajakra és megmondom hogy nekem a Kajak jobban tetszik... A kajak nagyon tud erősíteni a kenu viszont egyoldalassá tesz
2008. okt. 22. 20:09
 5/13 anonim válasza:
100%
én meg kenuzok :) versenyszerűen :) és télleg eléggé kikészíti a térdet.. meg gerincferdülés lazán bekövetkezhet de sztem jó sport szeretem :) és eredményes is vok benne
2009. jan. 4. 17:38
 6/13 anonim ***** válasza:
20%
a kenu és a kajak nem erősít semmi... kenuzz vagy kajakozz aztán akkor megerősöcc
2009. márc. 6. 21:35
 7/13 anonim ***** válasza:
88%
Az tény, hogy a kenu féloldalassá tesz, de nem annyira amennyire mondják. Nézz meg egy képet Wichmann Tamásról, Vajda Attiláról vagy Kozmann Györgyről. Egyikük se néz ki annyira féloldalasnak. Egyébként, ha jó a technikád, akkor az egyik kezeddel húzod a lapátot, a másikkal meg nyomod le a vízbe, és NAGYJÁBÓL egyformán erősödsz. Persze, ha a féloldalas sport annyira veszélyes lenne, nem lenne sem kenu, sem diszkoszvetés, sem gerelyhajítás, sem a többi sportág, amelytől "féloldalasak" leszünk...
2010. jan. 30. 21:40
 8/13 anonim válasza:
11%

jajjistenem :D

kinézetre nemleszel féloldalas, max az orvos mondja meg vagy te érzed :D amugymeg a tédednek semmibaja nemlessz ha jó a térdeplőd :D és kenuzni nem turázni kell :D a leghosszabb a 4000m es versenyszám (maratont kivéve ami 10-20km) és azt is simán kilehet vele birni :D csak amikor kiszállsz lessz picit fura ráállni :D és sztem meg a kajakosoknek a gerincük ferde mert végig gubbasztanak azokba a fos hajókba :D kenuzásnál kiegyenesedsz, szóval a geerincednek semmi baja nemlessz :D

ja és a sokhülye :D

nem leszel féloldalas EGYIKTÖL seem mert ha kell konditerembe rádolgozol és ENNYI :D

2010. júl. 6. 13:55
 9/13 anonim válasza:

"a kajakosok végig gubbasztanak azokba a fos hajókba..."

ha valaki elkezd kajakozni,az első edzéseken megtanulhtaja hogy kajakozás közben az egyik szabály az,hogy egyenesen kell ülni...ebből következik hogy a hátadnak semmi baja nem lesz tőle(persze,csak ha jól csinálod).nem 1 nem kettő kenust ismerek akinek gerincferdülése van,sőt hogy úgymondjam nem sok olyat ismerek akinek nem lenne valami baj a hátával vagy a derekával.kenuba rohadtuk nem értem hogy egyenesedne ki bárki de hát mindegy...

2010. júl. 19. 14:06
 10/13 anonim válasza:

bocs,

*rohadtul

2010. júl. 19. 14:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!