Melyik a legjobb bojli recept?
legyetek szívesek segíteni! A bolti bojlikat kicsit drágának tartom és ezért szeretnék egy jó de olcsón elkészíthető bojlit.
előre is köszönöm a segítséget!
Melyik a legjobb bojli recept?
Ez olyan kérdés,hogy melyik a legszebb autó.
Sok bojli ~ 3000-3600 ft / 1 kg között van a boltban.
De a minőségi bojli megéri az árát,az olyat tartalmaz(hat,sajnos a drága bojli még nem feltétlen jelenti a minőséget) amit megfeszülve sem tudsz beszerezni ,mivel pl.: Titkos recept,és ezért beküldik az alapkeveréket,hogy keverjék bele ,vagy mivel 1l 300e ft belőle (Robin red attract,vagy mexikói hagyma kivonat)...
Na meg a 3600 forintos bojli kb ~ 1500-2000 ft körl van anyagárban,de a munkát vele,a gépek árát,a tárolást és minden költséget te fizetsz meg...
1 KG házibojli amiben minőségi (nem csak kukorica,gabona örlemény+kötőanyag+aroma van,hanem pl.: LT halliszt,black pepper oil red salmon olaj stb...) anyagok vannak kb 1700-2300 ft /kg áron hozható ki,ami a bojli 3400-3800 forintossal tud versenyben lenni.
Viszont ha drágállod ,akkor bele se kezdj,mert az alapanyagok csak részben vehetők,és nem kimérve 1kg-ra mérve :)
pl 1 jó alapmixhez 3-5 féle halliszt is kellhet,de 1kg-ból ez csak max 40-60 dkg szokott lenni,de ugye kilója 1-2e ft ,oké te ezt 400 ft-ból megúszod 1kg-ra vetítve,de összesen 4-7e forintot adtál ki ,mert nincs 100g-os kiszerelés (illetve van ,csak pl : 350 ft /100g,míg 1 kg 1200 ft,tehát 3x annyi)...
Megéri,?
Igazából a bojlik 100 százaléka készíthető otthon is.
Csak az első kiadás 20-40e forint között fog alakulni :)
Egy roller ~8e ,kinyomó (tömörítős) ~7e.
Illetve alapanyagok minimum 15-20e(amikből 200-300 g ,sokszor csak 5-10g kell,de még is 300 grammot kell venni ~4e forintért).
Vannak ún. "kezdő bojlik",amiknek egy-egy etetőanyag az alapmixe...és relatíve 1e ft/kg áron készül,és teljesen jó,mert hiába tojásos ,kötőanyag nélkül oldódik,s felhőt képez,pl: pasztaólom környékén verhetetlen,vagy 1 method kosárban kb láthatatlan ,és könnyedén rászív a bajszos.
Én mai napig előszeretettel használom,a saját receptem:
Alapmixem.: 1kg-ra vetítve árat is próbálok.
10% Vitamelo vagy tejpor ~ Vitamelo 10 dkg 160ft ,tejpor 80 ft
5-10%Szójaliszt ~90 ft
30% Borjú indítótáp (zsíros,fehérjével vitaminokkal és étvágyfokózókkal tele,könnyen emészthető vagyis nem telik el tőle a hal) 40kg/5e ft vagyis 30 dkg ~40ft.
30% halibut liszt (pepecses,mert nehéz ledarálni a halibut pelletet) ~ 180-200ft.
5-8% Krill liszt/Tintahal liszt ~130-170 ft.
12-15% halliszt mentes ,etető (általában a gyümölcsösre megyek,mert a halliszt,halibut miatt erősen hallisztes már,és az indítótáp vitamelo meg a többi miatt fehérjebomba így is,és az aromát adom meg vele) pár forint.
6-8 tojás/kg ~200 ft.
40 ml halolaj ~60 ft.
50ml aroma ~150 ft.
Kb 1 e ft...
Ezek ilyen "kezdő" bojlik...,előnyük .: Nincs nagy kiadás...Illetve agyonhorgászott vizeken,vagy "döglött" egyesületi vizeken ,vagy folyókon megy.
Hátrányuk.: Az igazi bojli nem itt kezdődik.
Ha érdekel,a többit priváltban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!