Kezdőoldal » Sport, mozgás » Vizi sportok » Búvárok, mit csináltok ha a...

Búvárok, mit csináltok ha a víz alatt folyik az orrotok, vagy hapciztok egyet:'D?

Figyelt kérdés
2017. febr. 21. 14:56
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

A tüsszentés egyszerű, simán bele lehet hapcizni a regulátorba. (Akár hányni is, semmi baja nem lesz)

Orrfolyás: maszkot le, vízbe kicsapni. Szinten egyszerű :)

2017. febr. 21. 16:27
 2/7 A kérdező kommentje:
ahogy a maszkot az orrész miatt leveszik nem folyik be a szemnél a víz :'D? Meg próbáltam már ilyen maszkokat és ahogy orron akartam levegőzni egyből leesett bár az nem ez a minőség volt:'D
2017. febr. 21. 16:42
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Úgy értettem, hogy a maszkot teljesen levenni.

Víz egyébként is befolyhat, ilyenkor fel kell kocsit emelni a maszk alját, az orr rész alatt, felfelé emelni fejet és orron át levegőt kifújni. Így kimegy belőle a víz.

Valahogy így: [link]

2017. febr. 21. 17:17
 4/7 anonim válasza:
100%
Alapból náthásan, betegen tilos merülni.
2017. febr. 23. 03:21
 5/7 A kérdező kommentje:
De makk egészséges emberre is rájön a hapcizás:'D
2017. febr. 23. 05:53
 6/7 Tsorba Kelemen válasza:
Amikor (nagyon régen) ilyennel is foglalkoztam, akkor már az első gyakorlati búvárórán tanultuk a maszk víztelenítést. Ahogy fentebb is írták, leveszem a maszkot kimosom belőle a trutyit, felveszem a maszkot, két kézzel a felső élét a homlokomra szorítva úgy tartom, hogy az alsó része ne érintkezzen az arcommal, majd az orromból feltöltöm levegővel (kiszorítom belőle a vizet), és kész. Amúgy, bár igaz, hogy betegen ne merüljön az ember, gyakorlatból tudom, hogy merüléskor az arckoponya üregeit a nyomás kitisztítja - bele a maszkba.
2017. febr. 25. 11:27
 7/7 anonim ***** válasza:
"merüléskor az arckoponya üregeit a nyomás kitisztítja - bele a maszkba" - akkor már csak ezért (hiszen belemegy a fika a maszkba) is válik szükségesség a "leveszem a maszkot kimosom belőle a trutyit" monddat :) xD
2017. ápr. 20. 11:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!