Én úszás után az öltözőben levetkőzöm, és meztelen megyek zuhanyozni. Néhányan ezért kümögtek már. Kinek van igaza? 20F
Én is így csinálom.
Azt meg nem hiszem, hogy vizsgálódni kellene, kinek van igaza egy öltözőben. Már maga a helyiség elnevezése is arról árulkodik, hogy ruhaváltásról van szó. Következésképpen lehetsz ruhában és pucéron bizonyos fázisokban. Ennyi. Nem mindegy, kinek van igaza?! Örülj neki, hogy nem vagy gátlásos!
Elsőre talán furcsa lesz a válaszom: Mindenkinek igaza van!
A szégyenlősség, illetve a nem szégyenlősség egy "tanult" dolog. Mindenkinél más a szégyenlősségi szint. Ki milyen neveltetést kapott, illetve milyen személyes tapasztalatokat szerzett a meztelenre vetkőzés kapcsán. Van akinek gyerekkorában természetes volt a családtagok előtti levetkőzés, közös szobája volt több testvérével, nem zárták a fürdőajtót, edzésre járt, ahol meztelenül zuhanyoztak, esetleg a szülei naturista is strandra vitték, stb. A másiknál épp az ellenkezője, otthon senki sem vetkőzött le a másik előtt, a fürdőbe mindig bezárkóztak, nem osztozott senkivel a gyerekszobáján, edzésen nem is kellett zuhanyozni, stb.
Az egyiket csúfolták, cikizték ha közösségben levetkőzött, a másikat nem.
Ezen előzmények miatt mindenkiben kialakult valamekkora szégyenlőség. Az egyik véglet, aki az öltözőben a saját neme előtt is csak törülközőbe csomagolva meri lecserélni a fürdőnadrágját - annyira szégyelli magát. A másik véglet a naturista, aki teljes nyíltsággal felvállalja a testét mások előtt. A kettő közt pedig rengeteg szégyenlősségi szint van. És az a dologban a legszebb, hogy mindenki azt tartja a normális szégyenlősségi szintnek, ahová ő maga is tartozik. A naturista a naturizmust, a szégyellős a takargatást, a köztes állapotú pedig a köztes állapotot.
Ha neked az a természetes, hogy már az öltözőben levetkőzz és úgy menj zuhanyozni, akkor tedd úgy. Ezzel nem szegsz szabályt, se házirendet, nem sértesz közszemérmet, ezzel nem teszel semmi abnormálisat. Sokan vannak, akik így tesznek, rendszeresen tapasztalom. Ezért is vannak külön férfi és női öltözők, illetve zuhanyozók. Ne törődj a kümmögőkkel. Aki olyan szinten zavar, az vegyen kabinjegyet és öltözzön magában. A kabin öltöző pedig pont ezért van kitalálva. Ha valakit zavar mások meztelensége, vagy extrém szégyellős, az ne a közös öltözőbe váltson jegyet.
Szerintem neked van igazad.
Ha az öltöző és a tusoló teljesen külön van a fiúknak és a lányoknak, akkor én is így megyek a tusolóhoz.
Ha kabinos az öltöző, és mellette vannak a szekrények, akkor a tusolóban veszem le a fürdőruhát, vagy ha edzőteremről van szó, akkor az alsót, és ott is veszem föl az újat.
De szerintem ebből nem kéne hatalmas ügyet csinálnia senkinek, főleg ha a saját nemed előtt vagy meztelen.
23 éves srác vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!